Radulović iz ASK: Partijama odgovara da nema kontrole

“Odgovara im, očigledno, da bude što manje kontrole nad radom partija i u fazi izbornog ciklusa. Takvo rješenje bi bilo veoma loše i nadam se da neće doći do toga“
666 pregleda 0 komentar(a)
ASK nema dovoljno vremena za kontrolu: Radulović, Foto: Luka Zeković
ASK nema dovoljno vremena za kontrolu: Radulović, Foto: Luka Zeković

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) ne bi imala dovoljno vremena za kontrolu rada političkih partija ako bude usvojeno predloženo rješenje da mogu to raditi u izbornoj kampanji od trenutka kad predaju izborne liste, rekao je predsjednik Savjeta ASK-a Momčilo Radulović. On je rekao da čudi koliko se lako dođe do partijskog konsenzusa oko pitanja koja odgovaraju svim strankama.

“Odgovara im, očigledno, da bude što manje kontrole nad radom partija i u fazi izbornog ciklusa. Takvo rješenje bi bilo veoma loše i nadam se da neće doći do toga“, kazao je Radulović agenciji MINA.

On smatra da rok od 20 dana nije dovoljan da Agencija uradi svoj posao valjano i da u tom trenutku može doći u situaciju da Agencija nema zakonskih okvira i mogućnosti da sprovede dio kontrole koji se od nje očekuje.

“Ako do toga dođe, to će biti sistemsko ograničavanje obima rada ASK-a koji može proizvesti negativne posljedice u institucionalnom smislu i time bi se smanjila transparentnost izbornog procesa. Nadam se da neće doći do takvih rješenja koja smanjuju transparentnost i mogućnost kontrolisanje rada politikih partija i izbornog procesa“, kazao je Radulović.

Bonus video: