Radulović poručio Janoviću: Od zlatne kapice do kravate i klimanja glavom

“Novi ministar nastavlja dugogodišnju praksu dodjele najvećih novčanih sredstava klubovima koji, po svojim učincima, samo narušavaju ugled crnogorskog sporta. Uvidom u način raspodjele sredstava, lako je zaključiti da je za novog ministra bilo važnije finansiranje klubova koji postoje samo na papiru, a koji su paravan za uzimanje novca"
165 pregleda 14 komentar(a)
Dragoljub Radulović, Foto: URA
Dragoljub Radulović, Foto: URA
Ažurirano: 14.04.2017. 12:42h

Zgroženi smo činjenicom da je Ministarstvo sporta izdvojilo mizerna novčana sredstva za funkcionisanje Atletskog kluba Nikšić, istakao je funkcioner nikšićkog odbora pokreta URA i predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

“Novi ministar nastavlja dugogodišnju praksu dodjele najvećih novčanih sredstava klubovima koji, po svojim učincima, samo narušavaju ugled crnogorskog sporta. Uvidom u način raspodjele sredstava, lako je zaključiti da je za novog ministra bilo važnije finansiranje klubova koji postoje samo na papiru, a koji su paravan za uzimanje novca od strane nezasitih i politički podobnih pojedinaca”, istakao je Radulović.

Radulović navodi da je “tužno zapostavljati klubove i pojedince koji su toliko puta pronosili slavu svoje države, poput Atletskog kluba Nikšić”.

“A još je jadnije, gospodine ministre, da ignorišete Vaše saborce sa olimpijskih igara, sa kojima ste dijelili dobro i zlo. Zamijenili ste vaterpolo kapicu – kravatom, stopivši se sa partijskim klimoglavcima, koji su nas dovely do toga da naši olimpijci treniraju po šumama i livadama. Davno je rečeno, da čovjeku treba dati vlast, da bi se pokazao u pravom svjetlu”, ukazao je Radulović.

On ističe da bi se svaka država na svijetu “ponosila Slađanom Perunović, Danijelom Furtulom, Koprivicom, Petrušićem i drugima, dok je ovoj našoj – važnije gasiti požare u klubovima i savezima na čijem su čelu ljudi koji nikada nisu ni potrčali”.

“Svakog racionalnog i normalnog čovjeka bi zabrinulo to što se, u drugoj najvećoj crnogorskoj opštini, na ovakav način gasi i posljednja iskra uspješnog sporta. To smo najmanje očekivali od bivšeg sportiste, koji je diazo glas zbog ovih istih problema i slične nepravedne raspodjele sredstava. Pokret URA daje punu podršku Atletskom klubu Nikšić, kao i svim pravim sportistima i klubovima, da izdrže udare nesposobnih i nezasitih pojedinaca, kojima je sportska Crna Gora na posljednjem mjestu. I ova tiranija, nad svim sportistima u Crnoj Gori, će ubrzo proći”, zaključio je Radulović.

Bonus video: