Radulović: Sastanak sa Krivokapićem može trajati samo minut

Radulović je kazao da Milo Đukanović ima samo dvije mogućnosti - "da završi kao Sanader ili kao Čaušesku"
111 pregleda 113 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2015. 21:42h

Potpredsjednik Skupštine i poslanik DF-a Branko Radulović poručio je opoziciji da satanak sa predsjednikom Parlamenta Rankom Krivokapićem može trajati samo minut.

"Ima li 41 poslanik da izabere prelaznu vladu ili ne, ukoliko nema kraj", kazao je on.

Radulović je kazao da Milo Đukanović ima samo dvije mogućnosti - "da završi kao Sanader ili kao Čaušesku"

"Zna on to dobro, i zato ima poslednju liniju odbrane. One fukarčine koji su teroristička organizacija koja se zove SAJ. Nije ništa bolji ni onaj specijalni tužioc kome je ikona Milo Đukanović... Znate li koje Sveto Marović, mali sitni šibicar u odnosu na Đukanovića", kazao je Radulović u danilovgradskom Centru za kulturu, na tribini DF-a koja je okupila oko 400 građana.

Lider NOVE Andrija Mandić podsjetio je da socijalni program koji su predstavili - opraštanje dugova za struju, vodu...

"SDP neće da izađe iz Vlade zato što zna da najmanje tri mandata sa kojima raspolaže u Skupštini nisu zaradili na poštenim izborima, nego je razultat združene krađe organizovane kriminalne grupe koju predvodi DPS", kazao je on.

Poslanik DF-a Koča Pavlović Danilovgrađanima je poručio da moraju nastaviti sa protestima "jer su se protesti pokazali kao najsnažnije oružje za mnoge stvari".

Dodao je da su lideri te političke grupacije poslednjih dana imali intenzivne međunarodne kontakte, i da nakon 24, oktobra "i u zapadnim krugovima" više niko ne negira da u Crnoj Gori nema demokratije.

"U kontaktima koje sam imao sa ljudima iz Evropske komisije objašnjavao sam im pojam koji se nedavno kristalisao u političkom žargonu - stabilokratija. To je stabilna autokratija, i oni su to prihvatili. Podsjetio sam ih da je za njih i Slobodan Milošević smao godinu prije nego što su ga oni obalili, bio garant stabilnosti u regionu. Ovaj njegov najbolji učenik (Milo Đukanović) uskoro će poći tim putem",kazao je Pavlović.

Poslanik DF-a rekao je da je "na partijskom nivou Pozitivna politički mrtvac", ali i da je na personalnom nivou "Ranko Krivokapić politički mrtvac".

"Ranko Krivokapić je običan politički prevarant. Dokazani politički prevarant. Zar nije opozicija dovoljno naučila još od izbora 2012. godine, pa izborne krađe 2013. Pa cijele afere "snimak"... Pa cijela ta šarada koju je napravio u Parlamentu, pa na kraju ona ogromna izborna prevara zvana "Evropsko lice Podgorice" i takav neko ima obraza da smatra sebe legitimnim da poziva na dijalog", kazao je Pavlović.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić kazao je da ne postoji termin koji bi opisao "diktatora Mila Đukanovića".

"Niko krupno kao Milo ne laže. On kaže da Crna Gora nema multimilionera i traži da mu se kaže ko je taj. Evo da mu kažemo, on je taj, i njegov brat, i sestra, i rodbina, kumovi, prijatelji... Nije strašno što ima multimilionera. Bogate zemlje imaju bogatih ljudi, ali oni su multimilioneri u sirotinjskoj Crnoj Gori, milione su pokrali od naroda. Đukanović kaže da je 25 godine pobjeđivao na izborima. Kaže i laže, nije pobjeđivao, nego ih je krao", kazao je Vučinić.

On je rekao da premijer Đukanović voli vlast više nego bilo što drugo, i da je zbog toga spreman i narod da promjeni.

"Obećao je Jensu Stoltenbergu da uđe u NATO savez, a on će uvesti 120.000 izbjeglica iz Siruje. Hoće da mijenja narod",kazao je Vučinić poručujući da je zadatak pristalica DF-a da "otmu državu od mafijaško-udbaške strukture DPS-a".

Lider DNP-a Milan Knežević poručio je Krivokapiću da neće dolaziti na sastanak na koji ih je pozvao.

"Krivokapiću, počeo kad ti mi došli. Podsjetićemo ga da je upravo on najveći izdajnik nacionalnih interesa jer je uvijek stajao na pola puta i vraćao se zagrljaj Milu Đukanoviću... Mi više nemamo ni ljudskog ni političkog obraza da idemo na vrtešku Ranka Krivokapića, već zajedno sa vama da se borimo za prve poštene ", kazao je Knžević.

On je poručio onima koji tvrde da su 24. oktobra rušili ustavni poredak, da "prvo moramo imati državu, da bi rušili ustavni poredak". "Da smo htjeli 24. oktobra da uđemo u bilo koju instituciju sistema, ušli za 15 minuta Đukanoviću, Vujanoviću, i ostali... Dođe tragikomično i smiješno kada čujete kako Vujanović hoće da nas brani kod Džozefa Bajdena i da mu kaže kako mi nismo željeli da rušimo ustavni poredak. Filipe Vujanoviću, ti nisi u stanju da se opravdaš ni kod portira koji te čekaju ispred zgarde Predsjedništva, jer kad god se pojaviš ne znaju da li si predsjednik Crne Gore ili produžni kabal Mila Đukanovića koji uključuje kad je njemu potrebno. Zato nas nemoj pravdati kod Bajdena niti kod bilo koga drugog, jer te očekuje status svjedoka saradnika, ako budš dobar", kazao je on.

Na tribini su govorili i lideri danilovgradskih odbora PZP-a, NOVE, i DNP-a Drago Šćepanović, Pero Radonjić i Dragan Bojović..

Bojović je kazao da se DF protestima bori protiv "ukorijenjenog, dobro organizovanog sistema vladanja, koga Grci definišu jednim pojmom - kleptokratija".

"To bi u slobodnom prevodu značilo lopovska vlast, ili državni lopovluk. Kleptokratija zapravo označava stanje u državi u kojoj je korupcija najviših političkih organa dovedena do nivoa kada vlast djeluje isključivo zarad lične koristi pojedinaca i klanova koji je čine", kazao je Bojović.

Okupljeni građani, predvođeni liderim DF-a nakon tribine prošetali su gradskim ulicama sa transparentom "sloboda traži ljude".

Galerija

Bonus video: