Radunović: DPS doživljava Crnu Goru kao svoju privatnu državu

Očekuje se, kako je kazao, i dobijanje datuma pregovora, pa na osnovu te dvije činjenice vladajuća koalicija misli da pobijedi na izborima i zadrži vlast
6 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Arhiva Vijesti
Slaven Radunović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.06.2012. 11:59h

Kalkulacije oko datuma održavanja parlamentarnih izbora jasno pokazuju da Demokratska patija socijalista doživljava Crna Gora kao svoju privatnu državu, ocijenio je potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović.

"Uopšte se ne razmišlja ni o tome da ima još godinu do isteka regularnog mandata i da, kad je skraćivanje mandata poslanicima u pitanju, treba da se izvrše konsultacije i objasne razlozi zbog čega je to tako", kazao je Radunović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, DPS po starom "dobrom"« običaju, samo kalkuliše koji je njima najbolji termin da bi zloupotrijebili trenutno relativno zadovljstvo građana nekom aktuelnom situacijom.

"Zbog toga su datumi koje čujemo u posljednje vrijeme, 23. ili 30. septembar u opticaju, jer se računa da će nakon ljetnje sezone i koliko-toliko uspješnje turističke sezone, situacija u tom momentu biti malo povoljnija u Crnoj Gori i da će to dati prednost u predizbornj trci DPS-u i Socijaldemokratskoj partiji", naveo je Radunović.

Očekuje se, kako je kazao, i dobijanje datuma pregovora, pa na osnovu te dvije činjenice vladajuća koalicija misli da pobijedi na izborima i zadrži vlast.

"Što se tiče NOVE, nas zanima prvenstveno da se obezbijede fer uslovi i relativno slična početna pozicija za sve učesnike u izbornoj trci", rekao je Radunović.

U NOVOJ smatraju i da, ukoliko na jesen budu parlamentarni izbori, u isto vrijeme treba da budu održani i predsjednički izbori.

"Prvo iz razloga štednje, a drugo iz političkih razloga, jer ukoliko predsjednik Crne Gore misli da treba da se prije vremena održe izbori za poslanike, trebalo bi i da provjeri i svoj mandat", zaključio je Radunović.

Bonus video: