Radunović: Milane, Podgorica i tvoja Zeta biće slobodni 27. maja

Dan nezavisnosti, 21. maj su, kažu, odabrali kao simboličan datum, jer "pristalice DPS-a danas slave dan zarobljene države"
180 pregleda 0 komentar(a)
Demorkatski front protest, Foto: Printscreen
Demorkatski front protest, Foto: Printscreen
Ažurirano: 21.05.2018. 20:05h

Funkcioneri i pristalice Demokratskog fronta šetali su od zgrade Osnovnog suda u Podgorici do Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu (ZIKS), u znak podrške poslaniku tog saveza, Milanu Kneževiću, koji izdržava kaznu u ZIKS-u.

U "maršu na Spuž" učestvovalo je nekoliko stotina građana.

Nosilac liste "Sve za moj grad" (DF i SNP), Slaven Radunović ispred ZIKS-a je kazao da "režim Mila Đukanovića može da sruši samo odlučna opozicija, samo hrabri ljudi".

"Sa nama je u bloku i SNP. Skupili smo se na jedno mjesto mi koji nikad nismo izdali, prodali glasove, slušali tuđe sugestije, sugestije koje se ne odnose na dobrobit građana Crne Gore. SNP i DF u Podgorici se zovu "Sve za naš grad". Milane, naš grad će 27. biti slobodan kao i tvoja Zeta", rekao je Radunović.

Ispred ZIKS-a okupljenima će se obratiti poslanik Slaven Radunović, koji je, kako su kazali, prvi neustavno i nezakonito uhapšen tokom razbijanja protesta DF-a u oktobru 2015. godine.

Dan nezavisnosti, 21. maj su, kažu, odabrali kao simboličan datum, jer "pristalice DPS-a danas slave dan zarobljene države".

Govoreći ispred Osnovnog suda član Demokratskog fronta Predrag Bulatović kazao je da protestuju protiv utamničenja Milana Knežavića.

"Ne predajemo se i ne povlačimo, jer sve dok postoji Demokratski front sa svojim partnerima, a prirodni partner DF-a je Socijalistička narodna partija, ima da živi ideja izvorne Crne Gore", rekao je Bulatović.

Jedan odlidera DF-a Nebojša Medojević rekao je da se "za sve velike ideje od pamtivijeka morala položiti žrtva".

"Uvijek je onaj ko se borio za pravdu morao da prođe put Golgote. Zato svi zajedno idemo u Spuž da pošaljemo poruku Milu Đukanoviću, koji će u istoriji biti zapisan onako kako ga je okarakterisao DF – "Milo lopove"", rekao je Medojević.

Naveo je da je "u toku jedan novi projekat".

"Centri međunarodne politike koji ne žele dobro građanima Crne Gore su odlučili da promijene, ne samo politiku Vlasti u Crnoj Gori, nego da promijene i opoziciju. I onda su odlučili da je ključni elemenat, ključni branik koji treba slomiti da bi se promijenila Crna Gora na gore, da bi odustala od same sebe, da se uništi Demokratski front. Tako je formirana građanska opozicija. Građanska opozicija su svi oni koji imaju antisrpske namjere u Crnoj Gori", kazao je Medojević.

Bonus video: