Radunović: Neće se glasati o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti preko nas živih

"Što se tiče poslanika DF-a, mi vam garantujemo da nećemo dozvoliti da se u ovom domu, preko nas živih - možete da nas pobijete, možete da nas pohapsite, dovedite specijalne jedinice - neće glasati o tom zakonu", poručio je Radunović
14177 pregleda 174 komentar(a)
Radunović
Radunović

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović poručio je danas da se u Skupštini neće glasati o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti preko živih poslanika tog političkog saveza.

"Što se tiče poslanika DF-a, mi vam garantujemo da nećemo dozvoliti da se u ovom domu, preko nas živih - možete da nas pobijete, možete da nas pohapsite, dovedite specijalne jedinice - neće glasati o tom zakonu", poručio je Radunović.

On je pozvao poslanike iz vlasti da ne glasaju o zakonu.

"Pozivam vas još jednom, bratski, nemojte to da radite prvo svojim porodicama, nemojte da pokušavate da zakon, kojim ćete pokušati da otmete silom crkve Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, koja je puno vjernika, nemojte ih uzimati kako biste ih u jednom ili dva koraka predavali pseudo-religijskim zajednicima. Makar deset od vas mi je u neposrednim razgovorima reklo: 'Uh, šta nam rade ovi naši gdje sad ovo da nam stave, pa znaju li oni kakav sam ja sa tim i tim popom, koliko ja puta idem u crkvu" i tako. Umjesto tih priča ako dođe do tog momenta nemojte pritisnuti taster. Na vama je istorijska odgovornost prema vašim porodicama", poručio je Radunović u Skupštini tokom rasprave o Odluci o izmjenama i dopunama Statuta Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava'", poručio je Radunović.

Bonus video: