Radunović: Očistiti Berane, mještani Beransela da oslobode put do deponije

Ministar zdravlja je kazao da posljedica zagađenja mora biti svjestan Savjet Beransela, kojim presjedava Tihomir Bogavac
54 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2013. 18:49h

Ministar zdravlja Miodrag Radunović apelovao je na stanovnike Beransela da oslobode put do deponije da bi se grad očistio od nakupljenog smeća, i kako bi se izbjegla mogućnost pojave novih epidemija.

“Ako se pojave žutica, kolera, trbušni tifus, sa katastrofalnim posljedicama mogu ugroziti zdravlje svih stanovnika Berana i tog regiona”, rekao je on.

“Stanovnici Beransela treba da oslobode put da se grad očisti, pa neka poslije vode svoju borbu da li je deponija na pravom mjestu”

Radunović je Javnom servisu kazao da se grad mora očistiti i da bez odlaganja treba sprovesti interventne mjere.

“Stanovnici Beransela treba da oslobode put da se grad očisti, pa neka poslije vode svoju borbu da li je deponija na pravom mjestu”, rekao je on, navodeći da je struka po tom pitanju "rekla svoje".

Radunović je naveo da posljedica zagađenja mora biti svjestan Savjet Beransela kojim presjedava Tihomir Bogavac.

“Ako se razvije epidemija ovog tipa, sa ovim epidemijskim bolestima koje mogu imati katastrofalne posljedice direktna odgovornost je na njemu i Savjetu Mjesne zajednice Beranselo”, kazao je on.

Radunović je kazao da je priliv od više od hiljadu pacijenata u beranskom Domu zdravlja svjedoče o velikom pritisku na zdravstvene radnike, navodeći da su oni dobro odgovorili tom izazovu.

Ljekarima Doma zdravlja Berane i Hitne pomoći javilo se više od 1,1 hiljada pacijenata zbog stomačnih tegoba.

Institut za javno zdravlje saopštio je da laboratorijske analize vode uzorkovane u Beranama ne odgovaraju propisanim normama.

Galerija

Bonus video: