Raičević: Agonija društva zahvatila i predsjedničku trku

"Neautonomne istitucije kao da čekaju instrukcije vrha vlasti koja je sada zauzeta misterijom zapleta oko svog kandidata"
71 pregleda 9 komentar(a)
Tina Raičević, Foto: Demos
Tina Raičević, Foto: Demos
Ažurirano: 16.03.2018. 11:17h

Novi skandali sa potpisima, po svemu sudeći viškom neregularnih i manjkom regularnih, predsjednička trka rizikuje da postane predstava u obliku novog političkog trilera, saopštila je članica Predsjedništva Demosa Tina Raičević.

Navela je da je posebno poražavajući momenat u čitavoj priči blokada brojnih institucija na čelu sa DIK-om, sve sa velikim brojem zaposlenih, koje umjesto da rješavaju probleme se proglašavaju nenadležnim.

"Neautonomne istitucije kao da čekaju instrukcije vrha vlasti koja je sada zauzeta misterijom zapleta oko svog kandidata. Najmanje tri su razloga da se najnovija agonija ovog društva hitno zaustavi, možda čak i odlaganjem izbora. Zvanični zahtjevi OEBS-a, na kojima insistira i delegacija EK nisu ispoštovane. Zapleti oko potpisa koji dobijaju dimenzije sve većeg skandala duboko kompromitujućeg za cijelu državu. Blokada institucija po težini nadramatičniji momenat u cijeloj ovoj priči", saopštila je Raičević.

Paralelno sa ovom agonijom, kako je dodala, u raznim oblicima se manifestuje dubina kriminalizovanog društva.

"Od svakodnevnih eksplozija, preko procesuiranja najviših zvaničnika vladajuće partije do besomučnog zaduživanja Crne Gore sada već svakih par mjeseci", zaključila je Raičević.

Bonus video: