Rakčević : Da li 41.000 nezaposlenih u Crnoj Gori korača sigurnim korakom?

Jedan od lidera koalicije Ključ Žarko Rakčević, poručio je okupljenima u Kličevu, „da svi koji vole Crnu Goru, 16. oktobra moraju olovkom zaustaviti jednu lošu i neodgovarnu vlast, i moraju zaokružiti ono što je najbolje za Crnu Goru, a to je koalicja Ključ“
0 komentar(a)
Ključ, Žarko Rakčević, Foto: Velika koalicija Ključ
Ključ, Žarko Rakčević, Foto: Velika koalicija Ključ
Ažurirano: 17.09.2016. 19:46h

U Crnoj Gori se vlast doživljava kao podjela plijena, postoji veliki strah od konstituisanja demokratske i pravne države, i zato koalcija Ključ ima protivnika koji ne bira sredstva da ostane na vlasti, poručio je nosilac izborne liste velike koalicije Ključ, Miodrag Lekić, govoreći na tribini u nikšićkoj mjesnoj zajednici Kličevo.

"Ne bez osnova se podsjeća da iz Nikšića kreću promjene, a to pokazuje i novija istorija. Prije četiri godine Nikšić je pokazao da je opozicioni grad, ne zato što on navija za nekoga, već zato što on ne može da izdrži degradaciju Nikšića i Crne Gore" kazao je Lekić.

Lekić dodaje da se kolicija Ključ okupila, kako bi ostvarila veliku pobjedu, zajedno sa svima u opoziciji, koji žele da mijenjaju postojeću vlast i stvore pravnu državu.

"Nije komplikovana forma demokraske države, već je samo ova vlast iskomplikovala. I zato smo se mi u koalicij Ključ okupili kao ozbiljni ljudi, sa ozbiljnim biografijama, bez sumnjivih repova, da stvorimo promjene. Znamo specifičnost ovog mjesta - vi ste vrijedno radili i vi ste uradili ono što je do vas, a sada je na državi da odradi svoj posao", kazao je Lekić.

Jedan od lidera koalicije Srđan Milić, poručio je da Crna Gora zaslužuje mnogo bolje nego što ima, i da zato baš Nikšić mora da pokazasti, koja nikada nije mogla u tom gradu „da navuče mnogo glasova“.

„I zato ona priča o penzijama da sada nema para ne stoji. Ima para - ako ima para za Limenke ima i za penzije, ako ima za vjetrenjače ima i za penzije, ako ima za Tehnopolis ima i za penzije. Jer nije problem, znamo da sve to treba, ali prvo ljudi, pa sve ostalo", kazao je Milić.

On je kazao da je prije par dana od Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, tražio da mu dostavi podatke „da li se na listi DPS nalaze osobe za koje je vrhovno državno tužilaštvo formiralo predmet ili vrši izviđaj“. Milić podsjeća na listu DPS na izborima 2012, kada se na listi DPS nalazio i Svetozar Marović, za koga je u tom trenutku već bio fomrian predmet u tužilaštvu.

"Što znači da je DPS u javnost lansirao osobu, koja je kasnije priznala da je vođa organizovane kriminalne grupe. Zato želimo da znamo da li se tako nešto miože desiti i ovog puta. I ne mora mi reći imena, znamo ih mi dobro. Ali moram da kažem da je taj broj dva kod DPS na listi veoma klizav. Zato sadašnjem broju dva na listi savjetujem da se sjeti koje bio broj dva na listi na prošlim izborima“, kazao je Milić.

Jedan od lidera koalicije Ključ Žarko Rakčević, poručio je okupljenima u Kličevu, „da svi koji vole Crnu Goru, 16. oktobra moraju olovkom zaustaviti jednu lošu i neodgovarnu vlast, i moraju zaokružiti ono što je najbolje za Crnu Goru, a to je koalicja Ključ“

"Nijesam salučajno rekao da to trebna da urade oni kolji vole Crnu Goru - jer oni sa svojih skupova brane Crnu Goru od nas. A ja ih pitam, da li 41 hiljada nezaposlenih u Crnoj Gori korača sigurnim korakom. Da li pet hiljada nezaposlenih Nikšićana korača sigurnim korakom. Zašto vi koji koračate sigurnim korakom, varate sve u Crnoj Gori", kazao je Rakčević.

On je poručio „da svi oni koji planiraju da zaokruže DPS, ne vole Crnu Goru“

„Zato treba reći ne onima koji koračaju sigurniom korakom. Jer nisu oni na braniku Crne Gore koju volimo svi ovdje, oni su na braniku organizovanih kriminalnih grupa i njihovih kriminalnih partnera“, poručio je Rakčević.

Kandidat za poslanika Goran Danilović, kazao je „da mu se čini da Nikšić najviše liči na Crnu Goru, i da pojavno i suštinski ono što se dešava u Nikšiću dešava se i u Crnoj Gori.

„Sjaj i bijeda. Tehnoplis i Dom Revolucije. Nude nam priču za sjutra, zato što niko od njih ne zna da napravi danas. Mi smo iz kolacije Ključ stavili ključ na istoriju, je rovo nijesu izbori o Petrovićima i Karađorđevićima, ovo su izbori o nama. Ne dozvolite da vam neko obećava budućnost i da vam laže o budućnosti. Budućnost je počela. Djeco, omladino uzmite u svoje ruke Ključ budućnosti, da nikad u životu ne poneste gorčinu“, kazao je Danilović.

Kandidat za poslanika Dritan Abazović, poručio je Nikšićanima „da oni na ovim izborima imaju veću obavezu u odnosu na sve ostale da mijenjaju vlast“.

„Na žalost niko se više nije osvetio vašem gradu nego vaši Nikšićani. I zato želim da vam obećam, kao neko ko je bio nečega čega se stidi, i ko nije uspio da spriječi politčiku korupciju - mi ćemo 16. oktobra pobijediti i nikom i ni pod kojim uslovima nećemo dio ko se stidi što je bio dio nečega - kao dio nečega čega se stidim da nam niko neće uzeti vlast. Neka nas voze u gepeke ili bilo što, ali ni pod koju cijenu nećemo dozvoliti da nam uzmu pobjedu“, kazao je Abazović.

Kanidat za poslanika Dragutin Bata Raičević, ironično je primjetio „da hroničari dešavanja u Nikšiću, kažu da je bazen u ovom gradu otvaran pet puta“.

„Opet će se otvarati mnoge stvari, pokazivati kružni put, dva kilometra treće trake, i Tehnopolis. Tačno znam i šta će da obećaju za sljedeće izbore - rekonstrukciju Doma revolucije, i ja mislim da je to 25 put da obećavaju“, kazao je Raičević.

Kandidat za poslanika Anka Vukićević poručila je da je koalcija Ključ najbolji izbor - "zato što mi oćemo i bolje i pravednije i drugačije."

Kandidat za poslanika Rade Milošević, podsjetio je da je bivši gradonačelnik Nikšića obećao da će za dvije godine dug grada biti na nuli, a da Nikšić danas duguje 40 miliona, i da je najzaduženija opština u Crnoj Gori. Predsjednik MO SNP Kličevo Vujica Lalić, uvjeren da će lideri koalicije uspjeti da smijene ovu vlast, a da će početkom naredne godine, uspjeti da padne i korupmirana vlast u Nikšiću. „Pošaljimo ih sigurnim korakom do najsigurnijeg mjesta u Spuž“, kazao je on.

Kandidat za poslanika Rajka Glušica, osvrnula se na slogane DPS, pa podsjetila da je aktuelni slogan sigurnim korakom u Srbiji već koristiila jedna stranka, čiji je predsjednik otišao u Hag, te da se nada nadam da će ovaj nakon izbora otići u Spuž.

Član OO Demosa Maja Jušković, kazala je da mladi u Crnoj Gori ne traže ni luksuz ni raskoš, već samo regularno, da se ne zapošljavaju po partijskim pravilima, samo platu, od koje može da se živi.

Kandidat za poslanika Marko Perućica, poručio je svojim sugrađanima „da moraju shvatiti da država u kojoj organizovane kriminalne grupe vode glavnu riječ, ne može za sebe reći da je pravna država, i da zato moraju izaći u što većem broju 16. oktobra i glas dati koalciji Ključ“.

Bonus video: