Rakčević: Nema razlike između dvije struje SDP-a

"Kao bivši predsjednik SDP-a, mogu da izrazim žaljenje što ta partija, posebno od obnove nezavisnosti, u proteklih devet godina nije smogla snage da napravi distancu od politike koja je dovela Crnu Goru, u ekonomskoj i socijalnoj sferi, na niske grane", poručio je on, dodajući da mu je žao što je sistem "progutao" SDP
231 pregleda 46 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Žarko Rakčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.04.2015. 18:26h

Velika razlika između dvije struje u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) ne postoji, ocijenio je predsjednik Građanskog pokreta URA, Žarko Rakčević, poručujući da mu je žao što je sistem „progutao“ SDP.

"Ne vidim neku veliku razliku između nečega što je struja Ranka Krivokapića i politike koju zagovara Ivan Brajović. Čak je Krivokapić bio nedvosmislen rekavši da su oni sve odluke na Predsjedništvu donosili jednoglasno“, rekao je Rakčević u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Rakčeviću je, kako je kazao, žao što SDP nije imala snage da se distancira od politike koja je dovela Crnu Goru na „niske grane“.

"Kao bivši predsjednik SDP-a, mogu da izrazim žaljenje što ta partija, posebno od obnove nezavisnosti, u proteklih devet godina nije smogla snage da napravi distancu od politike koja je dovela Crnu Goru, u ekonomskoj i socijalnoj sferi, na niske grane", poručio je on, dodajući da mu je žao što je sistem "progutao" SDP.

Rakčević, kako je naveo, ne očekuje veću promjenu politike SDP-a nakon Kongresa, bez obzira na to ko će biti izabran za lidera stranke.

"Između te dvije grupacije ne očekujem promjene politike partije. Priželjkivao sam promjenu politike SDP-a. Nisam tokom ove kampanje, osim personalnih animoziteta i lobiranja, uspio da prepoznam u čemu je programska razlika između politike koju zagovara Krivokapić i one koju zagovara Brajović", objasnio je Rakčević.

Prema njegovim riječima, postoji mogućnost da je jedna strana za bezuslovnu saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), dok je druga isto za saradnju ali uz manje uslove.

Rakčević je ocijenio da je ono što je SDP, sa koalicionim partnerom Pozitivnom Crnom Gorom, uradila nakon lokalnih izbora u Podgorici "prevara građana Podgorice".

Bonus video: