Rakčević: Nije tačno da su opoziciji podijeljena ministarska mjesta

Rakčević smatra da su neophodne promjene koncepta Javnog servisa
64 pregleda 157 komentar(a)
žarko rakčević, Foto: Screenshot (YouTube)
žarko rakčević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.02.2016. 19:09h

Lider Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević kazao je za TV Vijesti da mu je drago što se na sastancima dijela opozicije i Vlade dominantno razgovara o Sporazumu o slobodnim i fer izborima.

On tvrdi da nijesu tačne spekulacije da su ministarske funkcije predstavnicima opozicije već podijeljene, te da o personalnim rješenjima do sada nije bilo riječi.

Rakčević vjeruje da će na kraju doći do dogovora.

"Nije u fokusu pažnje prelazna, tehnička, rekonstruisana Vlada. Šest-sedam mjeseci pred izbore suština priče je stvoriti uslov za slobodne i fer izbore. Nadam se da će biti razumijevanja i odgovornosti da dođe do tog sporazuma", kazao je lider URA..

Rakčević smatra da su neophodne promjene koncepta Javnog servisa. Oko nekih stvari je, dodaje, postignut dogovor.

Dodao je da razgovora o kadrovskim rješenjima nije bilo.

Rakčević je prokomentarisao i tvrdnje specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se protiv njega i tužilaštva vodi specijalni rat od strane onih koji su predmet istrage.

"Ako se traže konkretno rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, tu je onda važniji funkcionalni pristup. Red je da se izađe u susret čovjeku koji odgovara za to, da napravi ekipu koja će dati rezultate u daljem obračunu sa organizovanim kriminalom i korupcijom", kazao je Rakčević.

Bonus video: