Rakčević: Niko SDP-u nije nudio mjesto premijera

Rakčević je naveo da je sa ovakvim DPS-om isključena mogućnost saradnje
61 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Zoran Đurić
Žarko Rakčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.02.2015. 20:54h

Koordinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević saopštio je da, na nedavnim razgovorima o prelaznoj Vladi, niko iz opozicije Socijaldemokratkoj partiji ili njenom lideru Ranku Krivokapiću nije nudio mjesto premijera.

"Razgovora na tu temu, na ovim pregovorima u kojima sam ja učestvovao uopšte nije bilo. To nije bila ponuda sa strane udružene opozicije, niti bi to, vjerujem, bilo prihvaćeno od strane SDP-a i gospodina Krivokapića, naveo je Rakčević, prenosi portal RTCG.

Rakčević je u emisiji "U Centar" Televizije Crne Gore kazao da 37 poslanika u Skupštini podržava koncept prelazne Vlade, koja je inicijalno bila ideja Predsjedništva DF-a.

"Vrlo slično smo razmišljali i mi u Građanskom pokretu. Mi smo smatrali da procesi u CG, odnosa prema ekonomiji, organizovanom kriminalu i organizovanja slobodnih izbora, zahtijevaju prekid dosadašnje politike", naveo je Rakčević.

On je istakao i da će Građanski pokret učestvovati na narednim parlamentarnim izborima, te da će biti partner sa Demokratskim frontom i njegovim liderom Miodragom Lekićem.

Rakčević je, kako piše portal RTCG, naveo da je sa ovakvim DPS-om isključena mogućnost saradnje.

Građanski pokret je, kaže Rakčević, za članstvo Crne Gore u NATO-u, "iako ima puno stvari oko te alijanse koje nam se ne dopadaju".

''Ne može ovako mala Crna Gora na Balkanu da bude neutralna. Bolje je za Crnu Goru, zbog svoje sigurnosti, da bude u NATO-u. Vjerujem da ćemo dobiti poziv za članstvo do kraja godine'', kazao je on.

Crkveno pitanje u Crnoj Gori je stvar ljudskih sloboda, naveo je Rakčević i ocijenio da postoji nedopustivo koketiranje između svjetovne i crkvene vlasti, posebno uoči izbora.

Koordinator Inicijalnog odbora Građanskog pokreta je ocijenio da je, devet godina od obnove nezavisnosti, vrlo važno da u Crnoj Gori dođe do demokratskih promjena, do uspostavljanja principa mirne smjene vlasti.

Bonus video: