Rakčević: Pod krovom Crne Gore ne može biti tijesno nijednom narodu

On je kazao "da skladna Crna Gora koju je stvorila koalicija Ključ, u kojoj Dritanu kliču u Beranama, a Milošu u Ulcinju, smeta samo DPS-u, koji želi da još koju godinu vlada na izmišljenjim podjelama"
98 pregleda 65 komentar(a)
Koalicija Ključ Berane, Foto: Koalicija Ključ
Koalicija Ključ Berane, Foto: Koalicija Ključ
Ažurirano: 11.10.2016. 19:14h

Nosilac liste Velike koalicije Ključ Miodrag Lekić poručio je večeras u Beranama građanima Crne Gore da moraju konačno da shvate da je vlast u svakoj zemlji smjenjiva, pa tako i u Crnoj Gori.

"Koalicija Ključ formirana je od tri respektabilne stranke koje čitavo ovo vrijeme funkcionišu kao pravi tim i tako će biti kada budemo preuzeli vlast. Radićemo odgovorno, prije svega na stvaranju pravne države. Ono što treba poručiti odavde je da moramo shvatiti da je svaka vlast smjenjiva i da ako i mi ne budemo na visini zadatka i tu vlast treba smijeniti" poručio je Lekić.

On je kazao da je Velika koalicija "Ključ" došla u Berane, da građanima poruči "da će svi zajedno pobijediti na izborima 16. oktobra“.

"Poznato mi je kakvo je stanje u Beranama i na sjeveru, sumorno i nikakvo. Vlast je bila surova prema ovom gradu, a sada je licimjerna do kraja, pa priča o nekim budućim investicijama. Uvijek ista propaganda, ali ne treba se obazirati na to. Treba da da poručimo svima da se duh pobjede koju su Beranci osvojili na prošlim izborima, širi sve snažnije i da će zahvatiti cijelu Crnu Goru", kazao je Lekić.

Jedan od lidera Velike koalicije Ključ Srđan Milić poručio je da snaga Crne gore leži u slobodi, jedinstvu i pravdi, a da je koalicija Ključ taj pravi dio Crne Gore.

"Vlast sa svojih skupova danima rabi riječi - pogriješili smo, dajte nam još jednu šansu, jer je opozicija gora od nas. A ja ih pitam, ko je uništio crnogorsku privredu, DPS ili opozicija? Ko je napravio milionske dugove, DPS ili opozicija? Ko je doveo do tolike nezaposlneosti, DPS ili opozicija? Samo odgovorite na to pitanje i znaćete kakav treba da bude vaš izbor 16. oktobra. I zato mislim da ne postoji više niko u Crnoj Gori ko ne zna da će pobjednik na izborima 16. oktobra biti Velika koalicija Ključ", kazao je Milić.

On je kazao da ukoliko narod i dalje bude sjedio i ćutao, onda će se na smjenu vlasti dugo čekati.

"Ukoliko 16.oktobra svi zajedno uzmemo ključ u svoje ruke i glasamo srcem, onda će ova vlast brzo otići u prošlost. I još nešto, mnogi se pitaju kakvo će biti to jutro 17. oktobra, a ja im poručujem da će biti lijepo i slobodno", kazao je Milić.

Jedan od lidera koalicije Žarko Rakčević poručio je "da koalicija Ključ nosi stabilnost i mirne promjene u Crnoj Gori".

"Mi smo za Crnu Goru svih nas, jer pod krovom Crne Gore ne može biti tijesno nijednom narodu, ni jednoj nacionalnosti, vjeri. U Crnoj Gori može biti tijesno samo onima koji su se ogriješili o zakonu ", kazao je Rakčević.

On je kazao "da skladna Crna Gora koju je stvorila koalicija Ključ, u kojoj Dritanu kliču u Beranama, a Milošu u Ulcinju, smeta samo DPS-u, koji želi da još koju godinu vlada na izmišljenjim podjelama."

"Plaše narod da neko hoće da proda Crnu Goru. A ustvari oni koji govore o prodaji, prije nekoliko dana su prodali Buljaricu. Baš kao što su prodali Miločer, Kumbor, Lušticu, Jugopetrol, Telekom. DPS jednostavno rasprodaje sve čega se dohvati i vrijeme je da se to zaustavi", kazao je Rakčević.

Kandidat za poslanika Goran Danilović kazao je "da vjeruje da je Crna Gora konačno dovoljno sazrela, da je najbolja do sada, da će 16. oktobra znati da odgovori kako treba i da jednom donese odluku o promjenama."

"Danas građani Berana tražimo od vas, da još jednom pomognete svima da zajedno osvojimo pobjedu. Mi želimo da upišemo novu pobjedu, a vi treba da upišete novi život za svoju djecu. Da se smijete, da vam bude bolje, da dočekamo sunčan i lijep 17. oktobar. Snaga je na našoj strani, a čini mi se i sloga, što nam je garant da svi zajedno možemo Crnu Goru povesti u novu budućnost. Koalicija Ključ neće dozvoliti stare greške u novoj Crnoj Gori", kazao je Danilović.

Kandidat za poslanika Dritan Abazović, pozdravaljajući Berane riječima "poštovana slobodna teritorijo u Crnoj Gori", svoje obraćanje bazirao je na najavama da DPS planira da organizuje čarter letove, kako bi doveo iseljenike da glasaju na izborima.

"Nije ni čudo što hoće da koriste avione, jer njihovi glasači i njihove želje su u oblacima. Ali zato im ovog puta poručujemo, to neće proći na ovim izborima. Borićemo se obećavamo. Nije problem da oni ostvare pravo glasa, ali jeste da oni dođu da glasaju i onda nas ostave da se borimo sa ovim mafijašima na vlasti. Svi koji to budu uradili, neka znaju da ćemo protiv njih podnijeti krivične prijave. Ovoga puta im nećemo dozvoliti da nam ukradu pobjedu", kazao je Abazović.

Kandidat za poslanika Aleksandar Damjanović kazao je "da je koaliciju Ključ na ovim izborima zapalo da stvori pobjedničku atmosferu i duh, koji se u Berane pokazao i prošlih godina, kada je opozicija uzela vlast u tom gradu."

Ova koalicija i niko drugi, može biti garant stabilnosti u Crnoj Gori nakon izbora, garant da neće biti nikavog revanšizma prema bilo kome nakon izbornog rezultata. Samo ova koalicija može biti stožer opozicije, koja će ako bog da sabrati 41 mandat i poslati DPS u opoziciju", kazao je Damjanović.

Kandidat za poslanika Dragoslav Šćekić kazao je "da kada je opozicija na prošlim izborim uzela vlast u Beranama, da su uradili ono što su i obećalai, grad su vodili na pošten, odgovoran i častan način."

"Zato sam siguran da će ova koalicija biti okosnica buduće vlasti i da će ona raditi kao što mi radimo u Beranama, časno i pošteno. Kad smo rekli da tako radimo, iz DPS-a su nam rekli, pa šta ako radite časno i pošteno. Ništa, vi ste radili tako što ste svojim sinovima kupili stanove, a mi smo svojoj djeci u Beranama kupili knjige. U tome je razlika", kazao je Šćekić.

Beranka Mirjana Pajković kazala je da je snaga koalicije Ključ prije svega u tome što u njoj ima puno žena, jer su žene pokretačka snaga i one koje mogu da mijenjaju svijet.

"Poseban zadatak imamo mi žene, da kao majke prije svega, ne dozvolimo nikada više da nam o sudbini naše djece odlučuju oni koji su Crnu Goru ovih 27 godina vodili na ovaj način", kazala je Pajkovićeva.

Kandidat poslanika Radovan Asanović poručio je da je 16. oktobar veoma blizu i da niko u Crnoj Gori sebi ne smije da dozvoli luksuz da da ostane kući, jer treba da budu sigurni da je to glas za DPS.

"Građani Crne Gore, prije nego odlučite da krenete na izbore, prvo pogledajte u svoje frižidere i novčanike, pa onda uđite u glasačku kabinu i glasajte. Ali zapamtite ono što posijete to ćete i da požanjete", kazao je Asanović.

Bonus video: