Rakčević: Prvo datum izbora pa ćemo se vratiti, ne obratno

Ti uslovi su izmjena izbornog zakonodavstva, razrješenje slučaja “državni udar” i hitno procesuiranje svih učesnika kupovine glasova i vinovnika pritiska na opozicione aktiviste, uoči i na dan izbora 16. oktobra
51 pregleda 8 komentar(a)
Luka Rakčević, Foto: URA
Luka Rakčević, Foto: URA
Ažurirano: 27.03.2017. 18:15h

Ponuda premijera Duška Markovića da se o izborima može pričati pošto se prekine bojkot Skupštine opozicij je neprihvatljiva.

“Ponavljanje parlamentarnih, ali i raspisivanje izbora u svim crnogorskim opštinama jedino su rješenje za prevazilaženje duboke političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi. Tek onda kada dobijemo datum tih izbora, možemo razgovarati o povratku opozicionih poslanika u Skupštinu i stvaranju uslova za njihovo održavanje”, kazao je juče za “Vijesti” funkcioner URA Luka Rakčević.

Ti uslovi su izmjena izbornog zakonodavstva, razrješenje slučaja “državni udar” i hitno procesuiranje svih učesnika kupovine glasova i vinovnika pritiska na opozicione aktiviste, uoči i na dan izbora 16. oktobra.

Premijer je otvorio mogućnost da se priča o novim izborima ako se opozicija vrati u Skupštinu.

“Kada se vrate u parlament, onda možemo da razgovoramo o svemu, pa i o nekim izborima, ali ne o ponavljanju”, kazao je u Bijelom Polju.

Komentarišući insistiranje SDP-a na ponavljanju izbora, Marković je kazao da njegov predsjednik Ranko Krivokapić želi da se “po svaku cijenu vrati u vlast, jer je poražen na izborima”.

“SDP-u je jasan jad gospodina Markovića koji do samoponiženja nudi u bescijenje mjesta u Vladi državnog udara, a niko iz opozicije neće. I onda, zamislite tu pogibljenost, premijer tvrdi da odbijajući da bude dio vlade, SDP hoće u vlast po svaku cijenu“, odgovorili su iz SDP-a. Oni su dodali da DPS, poslije odlaska SDP-a, nema iza koga kriti svoje pravo lice.

Bonus video: