Rakčević: Vlada prevarom opozicionih birača obezbijedila podršku

Rakčević smatra da bi na političko nasilje opozicija bi trebala da odgovori jedinstveno, odlučno, ali mudro, mirno i demokratski.
81 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: URA
Žarko Rakčević, Foto: URA
Ažurirano: 27.01.2016. 22:27h

"Loša i neodgovorna Vlada je obezbijedila podršku prevarom opozicionih birača i prekrajanjem njihove volje", smatra predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević.

On podsjeća da je URA upozoravala da se "nagoviještenom prevarom ne prevazilazi nepovjerenje i politička kriza, već produbljuje".

"Prevare i politička korupcija nijesu i ne mogu biti državni i nacionalni interes demokratske Crne Gore. To je samo smokvin list za nevješto pokrivanje političke golotinje, a suštinski poraz bahate i arogantne politike DPS i njenog lidera. Inspiratori i akteri političke korupcije snose svu odgovornost za narušavanje političkog dijaloga. Ne mogu se iz političkog nasilja roditi demokratija i slobodni i fer izbori", navodi se u saopštenju Rakčevića.

On dodaje da bi na političko nasilje opozicija bi trebala da odgovori jedinstveno, odlučno, ali mudro, mirno i demokratski.

"Građanski pokret URA će dati puni doprinos zajedničkom poduhvatu opozicije i svih progresivnih snaga da se Crna Gora sačuva od političkog i svakog drugog nasilja u režiji DPS i njenih privezaka, kao i od produbljivanja krize koja našu zemlju vodi u neizvjesnu sjutrašnjicu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: