Rakočević: Bojanić idealni kandidat DF-a

Poslanik DPS-a kazao da se posljednjih deset godina u Crnoj Gori, svaka izborna provjera na državnom nivou karakteriše kao istorijska prekretnica
170 pregleda 36 komentar(a)
Nikola Rakočević, Foto: Screenshot (Youtube)
Nikola Rakočević, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 25.03.2018. 12:52h

Demokratski front (DF) je, kandidovanjem Mladena Bojanića, uspio da dijelu opozicije za kandidata nametne klasičnog reprezenta svoje politike, i da pokušaj ujedinjenja samozvane građanske opozicije pretvori u farsu, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista.

Poslanik te stranke Nikola Rakočević kazao je da se posljednjih deset godina u Crnoj Gori, svaka izborna provjera na državnom nivou karakteriše kao istorijska prekretnica.

"To je nevolja Crne Gore, prouzrokovana neskrivenom namjerom opozicije da eventualni pozitivan rezultat na izborima pretvori ujedno u prvi korak ka reviziji savremenog istorijskog kursa države", navodi se u saopštenju Rakočevića.

Kako je kazao, onaj koji takve težnje i ne skriva, DF, uspio je kandidovanjem Bojanića da ostvari dva svoja politička cilja.

"Da dijelu opozicije za kandidata nametne klasičnog reprezenta Mandićeve i Kneževićeve politike i, istovremeno, da ionako propali pokušaj ujedinjenja samozvane građanske opozicije pretvori u farsu. Svojim likom i djelom – govorima na rušilačkim protestima, učešćem u vandalskom performansu spaljivanja zastave Alijanse, jasnim anti NATO stavom, simbiozom sa DF-om na izborima 2016. na listi Mi ili On, Bojanić je lako pobijedio na internom konkursu za DF–ovog idealnog kandidata", naveo je Rakočević.

Prema njegovim riječima, u toj ad hoc formiranoj koaliciji okupljenoj oko predsjedničkog kandidata, jedna grupa, i to Mandićeva, otvoreno propagira rušenje tekovina moderne Crne Gore i njen nestanak.

"Druga ovu namjeru pokušava zamaskirati pričom da je ta tema, svima jasna i stalno aktuelna, zapravo prevaziđena“, kazao je Rakočević.

Kako je naveo, takvim licemjernim stavom oni zapravo saučestvuju u DF-ovim naporima.

"I zato opravdamo sumnjamo da je najmanji zajednički imenilac njihove novoformirane koalicije, zapravo taj destruktivni odnos prema Crnoj Gori i svemu što čini njen identitet", zaključio je Rakočević.

Bonus video: