Rakočević: Srbi su neraskidivi dio ovovremene Crne Gore

"Srpske interese neće ugroziti ni govori mržnje sa domaće adrese, ni iz susjedstva. Istovremeno, obje te adrese moraju da znaju da su velikosrpski interesi u Crnoj Gori trajno ugroženi"
206 pregleda 12 komentar(a)
Nikola Rakočević, Foto: Screenshot (Youtube)
Nikola Rakočević, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 28.08.2018. 11:49h

Godinama se u Crnoj Gori vodi antidržavna kampanja, a u posljednjim mjesecima ona se intenzivirano očitava kroz neosnovane optužbe iz opozicije i sa određenih adresa van Crne Gore o navodnoj ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

On je reagovao na izjavu poslanika Demokratskog fronta da je premijer Duško Marković, reagujući "oštro i isfrustrirano", iznio uvrede na račun srpskog ministra Ivicu Dačića.

"Razlozi tome su brojni, a najbolniji za one koji napadaju Crnu Goru su njena nezavisnost, članstvo u NATO i samoodrživost. Posljednju u nizu takvih nepristojnih ocjena, pročitali smo u saopštenju Demokratskog fronta, u kojem su prenijeti stavovi Ivice Dačića, predsjednika SPS-a i ministra spoljnih poslova Srbije. Premijer Marković je mudro odbio da, komentarišući takve neistine, učestvuje u aktuelizaciji te sumanute propagande. Upravo skladno takvom stavu, siguran sam da bi svaka dobromisleća osoba izbjegla da komentariše sadržaj saopštenja poslanika Demokratskig fronta, Jovana Vučurovića. I predsjednik Vlade Duško Marković i svi u DPS-u će i ovom prilikom dati doprinos smirivanju strasti i poručiti da interesi Srba u Crnoj Gori ne mogu biti ugroženi, jer su Srbi neraskidivi dio ovovremene Crne Gore. Srpske interese neće ugroziti ni govori mržnje sa domaće adrese, ni iz susjedstva. Istovremeno, obje te adrese moraju da znaju da su velikosrpski interesi u Crnoj Gori trajno ugroženi. Na suzbijanju nacionalizma, sa kojeg god pola da dolazi, i Vlada i ostale institucije u čijem radu učestvuje, DPS će predano raditi", navodi Rakočević.

Bonus video: