Raonić: Vidi se da se pita Đukanović, a ne SDP

On je uvjeren da je “za ovakvu Crnu Goru ponuda sasvim dovoljno šarenolika”
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2012. 19:31h

Poruka lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da će se koalicija širiti bez obzira na bilo čija protivljenja, samo je još jedan dokaz ko donosi odluke u toj koaliciji, smatra predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić

Par sati nakon što se Glavni odbor Liberalne partije Andrije Popovića odlučio za koalicioni savez sa DPS-om i SDP-om iz stranke Ranka Krivokapića stiglo je reagovanje u kojem su istakli kako „Liberalna partija nije, niti može biti, u koaliciji sa SDP-om, ma što odlučili njeni organi”.

“Sada i formalno znamo da to nije koalicija ravnopravnih. Svi koalicioni partneri DPS-a do sada nijesu na kraju dobili ono što je bilo dogovoreno, pa i aktuelnim i budućim to mora biti na umu. Dokazi su to da SDP nema 20 odsto vlasti, BS nije dobila sve što joj je obećano, kao ni DUA, Partija za Gusinje, HGI”, rekao je Raonić “Vijestima”.

A to što je Đukanovićeva stranka otvorena za širenje koalicionog fronta, nezavisno od mišljenja SDP-a, prema mišljenju Raonića, poruka je koja je, prije svega, upućena manjinskim partijama koje će na izborima 14. oktobra nastupiti samostalno.

Đukanović je krajem prethodne sedmice u Mojkovcu, odgovarajući na pitanje da li se nakon dogovora sa LP može očekivati koalicija sa još nekom strankom, rekao da je dobrodošao svaki partner koji pokazuje interes da radi na ostvarivanju prioritetnih ciljeva državne politike.

Raonić je, komentarišući mogućnost da Đukanović, nakon raskola u SNP-u ne isključuje koalicionu saradnju sa tom strankom, istakao kako je SNP sa Glavnog odbora poslala poruku da će nakon izbora praviti koaliciju “samo sa partijama koje su protiv DPS-a”.

“Čime je postao jedini subjekt na političkoj sceni sa tako eksplicitnim stavom povodom mogućih koalicija sa DPS-om. Stoga se poruka predsjednika DPS-a može smatrati više porukom upućenom manjinskim partijama, koje će nastupiti samostalno”, rekao je Raonić.

Ističući kako u Crnoj Gori postoji veliki broj stvari koje zaslužuju pažnju, jer je situacija zabrinjavajuća u brojnim oblastima, Raonić je rekao kako smatra da je previše vremena potrošeno na konzervativni dio SNP-a.

“Koje je, konačno, sam istupio kada rukovodstvo nije smoglo snage da ih izoluje, te je situacija jasna kada su u pitanju izborne ponude: vladajuća koalicija, konzervativna lista, lista nezadovoljnih suverenista, ljevičarska lista i manjinske pratije”, poručio je Raonić.

On je uvjeren da je “za ovakvu Crnu Goru ponuda sasvim dovoljno šarenolika”.

“I sada mogu da izaberu u kojem pravcu će ići Crna Gora”, zaključio je Raonić

Galerija

Bonus video: