Rašketić podigao budžet za Mrkojeviće

Rašketić je za „Vijesti“ akcentovao da se ovom intervencijom otvaraju vrata konačne realizacije dva infrastrukturna projekta na koje godinama čekaju u MZ Mrkojevići
161 pregleda 7 komentar(a)
Damir Rašketić, Foto: Luka Zeković
Damir Rašketić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.12.2013. 14:38h

Amandmanom svog odbornika Damira Rašketića, usvojenim na sjednici skupštinskog odbora za ekonomiju i finansije, barski SDP je pred sjutrašnju sjednicu Skupštine na kojoj će biti razmatran lokalni budžet za 2014. podigao njegov kapitalni dio za preko pola miliona eura.

Rašketić je za „Vijesti“ akcentovao da se ovom intervencijom otvaraju vrata konačne realizacije dva infrastrukturna projekta na koje godinama čekaju u MZ Mrkojevići, a o čijoj su neophodnosti „Vijesti“ već pisale više puta.

To su rekonstrukcija starog puta za Ulcinj od skretanja sa Jadranske magistrale kod tunela Ćafe do Kameničkog mosta, te izrada projekta vodosnabdijevanja Bušata.

“Amandmanom je za prvi projekat predviđena eksproprijacija zemljišta od 400.000 eura i izrada projekta, a za drugi 100.000 eura za izradu projekta.

Ovim se kapitalni budžet povećava za 550.000 eura i rješavaju stari problemi područja kojem prema zadnjem popisu gravitira preko 5.000 stanovnika Bara i 5.000 stanovnika Ulcinja”, rekao je Rašketić.

Bonus video: