Raspušten odbor Liberalne partije Pljevlja: Pozitivna ih razočarala

Kako je saopšteno iz LP, Predsjedništvo je prihvatilo ostavku predsjednika Opštinskog odbora (OO) Pljevlja, Ranka Đurđića
7 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.05.2014. 18:58h

Predsjedništvo Liberalne partije (LP) raspuštilo je večeras odbor te stranke u Pljevljima i poručilo da je razočarano postupcima Pozitivne Crne Gore u tom gradu.

Kako je saopšteno iz LP, Predsjedništvo je prihvatilo ostavku predsjednika Opštinskog odbora (OO) Pljevlja, Ranka Đurđića.

"Koji je svojim manipulativnim postupanjem i ulaskom na listu druge partije, bez odluke bilo kog partijskog organa, nanio nemjerljivu štetu i ugrozio interese LP po ranije utvrđenom scenariju, primjerenijem kriminalističkom trileru nego moralnom političkom djelovanju", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je donijeta odluka o raspuštanju OO Pljevlja, i da je Predsjedništvo pozvalo lidera LP da imenuje vršioca dužnosti predsjednika tog odbora, čiji će zadatak biti da pripremi opštinsku izbornu konvenciju u Pljevljima.

"Predsjedništvo se izvinjava članovima, glasačima i simpatizerima LP u Pljevljima zbog haotične situacije u koju su dovedeni pred lokalne izbore, i poziva ih da kao slobodni pojedinci, koji vjeruju u individualne ljudske vrline, sami odluče da li će uopšte izaći na izbore u tom gradu i koga će eventualno podržati", poručili su iz te stranke.

Predsjedništvo je, kako su naveli, posebno razočarano postupanjem Pozitivne u Pljevljima „koja je i sama u svom kratkom političkom djelovanju prošla ’golgotu’ otimanja poslanika, odbornika i partijskih funkcionera“.

"Njima je naročito bilo jasno da se u Pljevljima, posljednjeg dana za predaju izbornih lista 29. aprila, dešava još jedan čin političke korupcije u koji su, svjesno ili nesvjesno, direktno uvučeni, ali ovog puta ne kao žrtve", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: