Rat Podgorice i Budve: Mugoša hoće fotelju u Briselu

Potpredsjednik opštine Budva Ljubomir Filipović upozorio je da Glavni grad može da bude nosilac tog procesa, ali da to nije pravilo
107 pregleda 24 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.11.2013. 21:17h

Predstavnici Opštine Budva optužili su gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu da pokušava da prisvoji inicijativu da Zajednica opština Crne Gore (ZOCG) dobije predstavnika u Briselu, navodeći da su u taj posao ranije uključeni i članovi te primorske opštine. Oni su upozorili da Budva ne bi smjela biti izostavljena iz tog procesa.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kazao je početkom novembra da su predstavnici EU podržali inicijativu da Zajednica opština dobije predstavnika u Briselu, navodeći da je inicijativu podnio Glavni grad. Mugoša je tada kazao da odluku o predstavniku u Briselu treba donijeti što prije, te da prava osoba treba da predstavlja lokalne samouprave u Briselu.

Potpredsjednik opštine Budva Ljubomir Filipović upozorio je da Glavni grad može da bude nosilac tog procesa, ali da to nije pravilo i da je Zajednica opština odličan instrument koji Crna Gora posjeduje.

Opširnije u štampanom izdanju za 1. decembar

Bonus video: