REACT: Građani nezainteresovani za temu članstva u NATO

Kako je saopšteno iz te nevladine organizacije, peti radni dan REACT-a obilježilo je ukrštanje argumenata za i protiv članstva Crne Gore u NATO
0 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.07.2014. 17:44h

Debata o članstvu Crne Gore u NATO traje dugo i nema vidljivih pomaka, jer građani tu temu nemaju u vrhu liste interesovanja, ocijenjeno je na sedmom Regionalnom evroatlantskom kampu (REACT), koji u Andrijevici organizuje Alfa centar.

Kako je saopšteno iz te nevladine organizacije, peti radni dan REACT-a obilježilo je ukrštanje argumenata za i protiv članstva Crne Gore u NATO.

„Zaključeno je da debata po ovom pitanju u Crnoj Gori traje dugo i da nema vidljivih pomjeranja na jednu i drugu stranu jer, očigledno, naši građani ovu temu nemaju u vrhu liste interesovanja“, kaže se u saopštenju.

O crnogorskom evroatlantskom putu učesnicima kampa govorio je ministar vanjskih poslova i evropskih integarcija Igor Lukšić.

„Ističući značaj ovog kampa kao i ukupno zalaganje i doprinos Alfa Centra, Lukšić je naglasio potrebu javnog dijaloga, argumentovane diskusije o ovom važnom spoljno-političkom prioritetu“, navodi se u saopštenju.

Iskustva Hrvatske kampa predstavio je bivši ministar odbrane, Davor Božinović, a o načinina dosadašnjeg javnog zastupanja o članstvu u NATO govorili su profesorica političkih nauka iz Makedonije, Katerina Valjanovska, i predsjednik Atlantskog savjeta Crne Gore, Savo Kentera.

Bonus video: