Reagovanje "SOHO group"

Podatak da se Soho Gradnja nalazi na bijeloj poreskoj listi, dovoljno govori u našoj odgovornosti prema društvu i državi
13664 pregleda 0 komentar(a)
Doveli najveći broj investitora u Bar, Foto: SOHO group
Doveli najveći broj investitora u Bar, Foto: SOHO group
Ažurirano: 12.02.2019. 08:44h

Kako smo primorani da reagujemo i upoznamo crnogorsku javnost, osvrnućemo se na navode pojedninaca koji predstavljaju političke partije u Baru. Javni progon naših kompanija i porodica putem medija i društvenih mreža je prešao sve granice i baziran je na lažima i površnim konstrukcijama pojedinaca koji su politički instruisani.

Predali smo tužbe radi naknade štete zbog povrede časti i ugleda protiv Demokrata, kao partije, i dva njihova člana Dragana Tufegdžića i Momčila Lekovića, koja su održali spornu konferenciju i objavili sledeće:

  • "Iza sječe čempresa stoje DPS funkcioneri i biznismeni (pod kojima se u tekstu misli na tužioce)
  • "Uviđamo da je investitor kojem je brisanje obrazovnih ustanova iz DUP-a Topolica III najviše odgovaralo u stvari firma „SOHO gradnja", čiji je vlasnik građevinski investitor Rade Vujačić"
  • Za Vujačića i njegovu familiju vezane su brojne kontraverze”
  • Pritom, javna je tajna da se neformalni partijski štab DPS-a nalazi upravo u kafeu Soho, koji je u vlasništvu Vujačića”
  • “…najmlađi građani Bara i dalje biti samo „kolateralna“ šteta, sada već čuvenog „državnog“ projekta i „interesa“ Vlade Crne Gore, ministarstava finansija, Opštine Bar i, kako se uostalom iz dokumenata jasno zaključuje, “SOHO gradnje”, kao glavnog i jedinog investitora na DUP-u Topolica III”

Čudno je da se navodi Dragana Tufegdžića i Momčila Lekovića, koji su uključeni u rad SO Bar, baziraju na ovako površnim i netačnim zaključcima i da tendenciozno i svjesno nanose ozbiljnu štetu kompanijama, investitorima i pojedincima koji ih predstavljalju. Svojim izjavama su izmanipulisali dio građana i sa političkog prešli na vrlo osjetljiv lični teren, omalovažavajući porodicu Vujačić, njihove prijatelje i kumove.

Kao stalni gosti našeg Soho Café-a (“neformalni štab DPS-a”), Tufegdžić i Leković su našli za shodno da ocjenjuju strukturu gostiju prema politčkim opredjeljenjima.

Važno je nagalasiti i činjenicu da niko od pomenutih nije iskoristio svoje građasko parvo i provjerio navode koji su javno objavljeni i upućeni našoj kompaniji. Sva dokumentacija za bilo koji DUP u Baru je dostupna svim građanima, kao i za Topolicu III, te zainteresovani vrlo lako mogu da se uvjere u iznesene neistine gospodina Tufegdžića I Lekovića.

Pored svega ovoga, niko nije našao za shodno da pomene i društvenu odgovornost kompanije Soho Gradnja i porodice Vujačić koja je kroz svoj dugogodišnji filantropski rad pomogla i pomaže brojna sposrtska društva, izgradnju vrjerskih objekata, renoviranje školskih sportskih sala, renoviranje bolničkih odjeljenja, finansiranje sportskih saveza kao i veliki broj donacija socijalno ugroženim građanima.

Porodica Vujačić i Soho Grupa slove za subjekte koji su posljednjih dvanaest godina doveli najveći broj investitora u Bar, a time uposlili lokalnu operativu i stvorili prostor za zapošljavanje građana Bara i Crne Gore. Podatak da se Soho Gradnja nalazi na bijeloj poreskoj listi, dovoljno govori u našoj odgovornosti prema društvu i državi.

Na kraju izjavljujemo da podržavamo svako slobodno izražavanje građanske svijesti koje nije politički obojeno i koji se temelji na istini i činjenicama.

"Smatramo da se radi o gruboj zloupotrebi slobode izražavanja s namjerom neosnovane diskreditacije naših klijenata kao odgovornih članova društva i privrede. Neistinitim navodima i optužbama nanosi se neotklonjiva reputaciona šteta i vrijeđaju se Ustavom i zakonom zaštićene kategorije - čast, ugled i dostojanstvo. Sve neargumentovane tvrdnje, a koje se u javnosti predstavljaju kao dokazane činjenice, biće predmet ocjene suda u postupku koji ćemo pokrenuti za naknadu nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda."

LLM Savo Jasnić, advokat, ispred Advokatske kancelarije Prelević.