Redosljed partija na listama za oktobarske izbore

Prva na listi će biti partija koja se prvi put pojavljuje na političkoj sceni Crne Gore, Albanska omladinska alijansa
93 pregleda 24 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Zoran Đurić
izbori, glasanje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.09.2012. 14:28h

Državna izborna komisija, postupkom žrijebanja, utvrdila je redosljed političkih partija, koalicija i grupa građana na listama za izbore koji će biti održani 14. oktobra.

Tako će prva na listi biti partija koja se prvi put pojavljuje na političkoj sceni Crne Gore, Albanska omladinska alijansa, dok će odmah nakon nje na listi Srpska lista.

Treće mjesto na listi pripalo je Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI), dok je četvrta na listi Pozitivna Crna Gora Darka Pajovića.

Mjesto broj pet na listi pripalo je Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) Srđana Milića, dok je na šestoj poziciji izborne liste Demokratska unija Albanaca (DUA), nakon koje, na mjestu broj sedam, slijedi Albanska koalicija Demokratski savez u Crnoj Gori, Demokratska partija i Albanska alternativa.

Osmo mjesto na listi pripalo je Demokratskom frontu, dok je deveta Forca "Za jedinstvo".

Na desetoj poziciji glasačkog listića naći će se Bošnjačka stranka Rafeta Husovića, dok je na 11. poziciji Koalicija "Evropska Crna Gora - Milo Đukanović".

Predzadnja pozicija pripala je koaliciji "Zajedno", koju čine Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde te Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, dok je posljednja na listiću Koalicija Srpski nacionalni savez Ranka Kadića.

Bonus video: