Resulbegović: Lokalne izbore u Ulcinju obilježili veliki pritisci na birače

"Bili smo na visini političke i državničke odgovornosti i kada smo glasali za članstvo Crne Gore u NATO i time pokazali punu posvećenost strateškim partijskim opredjeljenjima", rekao je Resulbegović
879 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Naser Resulbegović, predsjednik opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Ulcinj saopštio je da su prethodne lokalne izbore u Ulcinju obilježili veliki pritisci na birače i kreiranje ambijenta u kojem nije bilo uslova za slobodne izbore, saopšteno je danas iz SDP.

"Vlast proizašla iz takvih izbora je pokazala da nije u stanju da odgovori potrebama građana Ulcinja, i upravo zato Ulcinj kao resursima najbogatija opština u Crnoj Gori i dalje stagnira a najvrjednija dobra se moraju rasprodavati kako bi se obezbijedilo elementarno funkcionisanje grada", istakao je Resulbegović na Konvenciji Opštinske organizacija SDP Ulcinj na kojoj je izabran novi opštinski odbor koji broji 25 članova.

U saopštenju SDP se dodaje da je Resulbegović predstavljajući rezultate partije u prethodnom četvorogodišnjem periodu naglasio da je to bio period pun političkih izazova iz kojih je SDP izašao snažniji, sa punim akcionim jedinstvom za sprovođenje politike koju vodi u kontinuitetu pune tri decenije.

"Bili smo na visini političke i državničke odgovornosti i kada smo glasali za članstvo Crne Gore u NATO i time pokazali punu posvećenost strateškim partijskim opredjeljenjima", rekao je Resulbegović.

Skender Elezagić, dugogodišnji predsjednik OO SDP i predsjedavajući Konvencije je "izrazio zadovoljstvo činjenicom da je SDP u ovoj opštini konsolidovao svoje redove i da današnjom konvencijom kreće u novi ciklus koji će sasvim sigurno donijeti još bolje rezultate i označiti dalje snaženje SDP u Ulcinju".

Konvenciji su prisustvovali potpredsjednik SDP Bojan Zeković i generalni sekretar Ivan Vujović.

"Vujović je naglasio vitalnost opštinske organizacije SDP Ulcinj koja je u uslovima ogromnih pritisaka na naše članstvo i birače uspio da pokaže svoju snagu i sačuva ideju pravedne države Crne Gore koja mora biti domovina svih njenih građana", navodi se u saopštenju SDP.

On je rekao da mala društva kao što je crnogorsko teško opstaju bez pravde kao osnovne vrijednosti koja je vjekovima krasila sve djelove naše države.

"Nedostatak osjećaja pravde i ogromno socijalno raslovanje koje građani vide na svakom koraku put je ka slabljenju a ne jačanju države. SDP, kao temeljna državotvorna partija, svoje djelovanje je zato fokusirala na rješavanje brojnih ekonomsko-socijalnih izazova jer smo svjesni da su demokratija i pristojan život naših građana ključni izazovi sa kojima se kao država moramo suočiti", rekao je Vujović .

Bonus video: