Rmuš: Koliko je djece u Beranama leglo gladno zbog DPS-a?

"Partijski vojnici koje ste postavili na mjesta direktora, zloupotrebljavajući sve državne resurse, ovom prilikom su dotakli dno. Tražimo od nadležnih ministarstava da hitno smijene direktore koji se nalaze na spisku onih koji su dobili jednokratnu pomoć..."
73 pregleda 6 komentar(a)
Milun Rmuš, Foto: Demokratska Crna Gora
Milun Rmuš, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 13.01.2018. 18:55h

Demokratska Crna Gora upitala je funkcionere Demokratske partije socijalista koliko je beranske djece "leglo gladno da bi vaši odbornici i funkcioneri dobili materijalnu pomoć za kupovinu hrane i ogrijeva".

Demokrate su reagovale na saopštenje beranskog DPS-a u kojem je, između ostalog, navedeno da su se "Demokrate prepakovale, ali da im je gubitnički program isti".

Koalicija "Zdravo Berane" juče je saopštila da je Centar za socijalni rad u Beranama uoči parlmentarnih izbora 2012. na ime socijalnih pomoći i davanja, bilo za plaćanje struje ili kupovinu ogrijevnog drveta, podijelio iznose od 350 do 500 eura, a na spisku, između ostalih, funkcioneri i kandidati za odbornike DPS-a...

"Nijedan od kandidata za odbornike Demokrata u Beranama, pa tako ni ja, nikada nije bio kandidat na nekoj drugoj odborničkoj listi. U politiku smo ušli čista obraza i čistih ruku. Zato, podvale su jedino oruđe koje možete da koristite protiv nas. Mi, gospodo, ne moramo da se krijemo iza stranačkih saopštenja. Mi vam se obraćamo imenom i prezimenom. Imate li vi za to hrabrosti?", navodi se u reagovanju kandidata Demokrata za odbornika u SO Berane Miluna Rmuša.

Dodaje da jedini šinjel koji DPS poznaje "jeste kriminalni".

"Iz njega su potekli i, očigledno, uvijek mu se vraćaju. Tako da se pakovanje DPS-a zna, samo je pitanje da li je u nadležnosti osnovnog ili višeg tužilaštva i suda. Bilo kako bilo, pakovati se i prepakovati mogu samo u Spužu. I da ne bude zabune, sve ovo su sami priznali. Koncepcija DPS-a, bar otkako su Demokrate stupile na političku scenu, uvijek je bila gubitnička, a sad se i ta gubitnička raspada, imajući u vidu pad podrške i rejting, koji je rijetko kad bio niži. I, opet, ne kažu to Demokrate, već istraživanja javnog mnjenja koja rade agencije za koje se teško može reći da su nam naklonjene. A zamislite, beranska gospodo, gdje ste onda u Beranama".

Rmuš navodi da je DPS-u malo bilo što je "uništio Berane", već je i Berance "doveo na rub egzistencije" i "riješio da socijalnu pomoć podijeli među sobom".

"Partijski vojnici koje ste postavili na mjesta direktora, zloupotrebljavajući sve državne resurse, ovom prilikom su dotakli dno. Tražimo od nadležnih ministarstava da hitno smijene direktore koji se nalaze na spisku onih koji su dobili jednokratnu pomoć, a od državnog tužioca da podnese krivičnu prijavu za pranje novca i organizovani kriminal", navodi se između ostalog u reagovanju Rmuša.

Bonus video: