Rodić: Vučić lično zove i prijeti direktorima i urednicima

"U Srbiji trenutno imate izbor: ili da budete Vučićev sluga, i tada možete raditi uz povremenu pljusku, da nikada ne zaboravite ko je gazda, ili da, kao ja, imate stav i budete samostalni u odlukama. Tada dobijate hajku i progon."
3 komentar(a)
Aleksandar Rodić, Foto: Kurir.rs
Aleksandar Rodić, Foto: Kurir.rs
Ažurirano: 24.06.2017. 17:57h

Mogao sam biti medijski magnat koji ima najveću kompaniju u regionu, ali smijem li ostati u udobnoj fotelji kada istraživanja pokazuju da 59 posto roditelja podržava da njihova djeca idu iz Srbije, poručio je predsjednik Adrija Medija Grupe Aleksandar Rodić.

On kaže da će, ako se ovako nastavi, u Srbiji ostati samo članovi Srpske napredne stranke i njihove porodice i da smatra da je njegova dužnost da pokuša da, kako kaže, oslobodi zemlju od okova "naprednjaka".

Rodić u intervjuu objašnjava da je njegova odluka da uđe u politiku, koja je izazvala lavinu reakcija, motivisana time što je sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posljednjih godina u potpunosti urušio institucije.

"I pravosuđe, i policiju, medije, svaki segment društva. Sve je stavljeno pod diktatorovu šapu. Mi smo zarobljenici u sopstvenoj zemlji. Zarobljenici njegovih neostvarenih ambicija, i zbog toga urušava sve što mu se nađe na putu. Shvatio sam da iz pozicije vlasnika medija više nije dovoljno ukazivati na zloupotrebe već moram i lično pokušati pomoći da se Srbija oslobodi naprednjačkih okova", navodi Rodić.

Rodić dodaje da poznaje sve poltičare u Srbiji, pa tako i Vučića, za kojeg navodi da je napravio pun krug jer se kao ministar informisanja ponašao kao Gebels, zatim kao opozicionar štitio od progona Mlađana Dinkića, da bi se sad vratio na ideološki početak i u pomoć pozvao i "crnokošuljaše" koj su fizički ugrožavali novinare na inauguraciji.

On je podsjetio da su u Kuriru objavili izvještaje Poreske uprave koji potvrđuju da nemaju nikakav poreski dug. Rodić tvrdi da poreske dugove imaju upravo oni vlasnici medija koji su, kako kaže, Vučiću rentirali svoje televizije u zamjenu za privilegije.

"U Srbiji trenutno imate izbor: ili da budete Vučićev sluga, i tada možete raditi uz povremenu pljusku, da nikada ne zaboravite ko je gazda, ili da, kao ja, imate stav i budete samostalni u odlukama. Tada dobijate hajku i progon."

Rodić upozorava da je velika sramota što su mediji bili slobodniji u vrijeme Slobodan Miloševića, jer danas ne postoji nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom koja može da izvještava "suprotno od onoga što diktator želi". Predsjednik AMG tvrdi da Vučić lično poziva urednike i direktore i prijeti im.

"Gdje prijetnja ne pomaže, on ulaže novac, i danas pola beogradske čaršije zna koji ljudi iz medija kupuju kuće i stanove u centru grada, a kome se vrtoglavno pune bankovni računi".

Rodić objašnjava da ne ulazi u politiku iz ličnog interesa, već da smatra da svako mora dati doprinos da s vlasti ode "njagori režim u istoriji Srbije".

On ukazuje da će Vučić i dalje biti pravi premijer i donositi sve odluke, a da će Ana Brnabić ići po mišljenje, "iako bih volio da nije tako".

"Mogu je smijeniti u bilo kom trenutku, samo ako bi joj palo na pamet da ne posluša Vučića. Pitanje za nju je zašto prihvata cijeli ovaj performans ulagivanja svijetu isticanjem da na čelo Vlade stiže Hrvatica i gej osoba....", zaključuje Rodić.

Bonus video: