Rovčanin i Krvavac iz DF prelaze u Demokrate

"Demokrate su svjež vazduh u zagušljivoj opozicionoj prostoriji Demokratskog fronta Pljevlja u kojoj "niko ni sa kim ne može" i svi misle da su baš oni rođeni i vječni lideri", rekao je Rovčanin
259 pregleda 84 komentar(a)
Nikola Rovčanin, Bojan Krvavac
Nikola Rovčanin, Bojan Krvavac
Ažurirano: 18.04.2017. 17:53h

Doskorašnji odbornik Demokratskog fronta Nikola Rovčanin potvrdio je da napušta taj politički savez i prelazi u Demokratsku Crnu Goru. On je, gostujući na Televiziji Pljevlja kazao da će osim njega, Demokratama pristupiti i odbornik DF Bojan Krvavac, dio funkcionera, članova i aktivista DF.

Rekao je i da ih niko nije vrbovao kako se to želi da predstavi u javnosti već da su oni sami odlučili da pristupe Demokratama, nezadovoljni stanjem u svojim bivšim partijama.

Rovčanin je kazao da Demokratski front u Pljevljima odavno ne osluškuje želje birača te da unutar njega postoje unutrašnji klanovi koji koriste pozicije, proteruju neistomišljenike u cilju što boljeg pozicioniranja pojedinaca.

"Politički kompromis je za interesne grupe žedne moći i pozicija, nešto što im ne odgovara jer žele sve za sebe i rade samo zbog sebe. Sistem, „stranka-to sam ja“ i „ako ne podržavaš mene radiš protiv stranke“ je nešto što uništava opoziciju. Zato je sasvim prirodna reakcija dijela odbornika, funkcionera, članova i glasača Demokratskog fronta da potraže drugi politički prostor. Demokrate su svjež vazduh u zagušljivoj opozicionoj prostoriji Demokratskog fronta Pljevlja u kojoj „niko ni sa kim ne može“ i svi misle da su baš oni rođeni i vječni lideri. Siguran sam da će Demokrate za nekoliko mjeseci biti pojedinačno najmoćnija opoziciona snaga, na radost svih građana Pljevalja. Za samo nekoliko dana nakon javnog distanciranja dijela odbornika i funkcionera od lokalne politike DF-a, preko stotinu članova i aktivista krenuće našim putem, a imajući u vidu trendove i raspoloženje građana taj broj će iz mjeseca u mjesec da raste. Veliki broj mladih i obrazovanih kadrova, ali i iskusnih političkih autoriteta krenuće u jedan svježiji politički prostor, koji je otvorio vrata časnim i poštenim ljudima, gdje su dogovor i sloga iznad unutarstranačkih obračuna", rekao je Rovčanin gostujuću u emisiji Iz oštrog ugla na TV Pljevlja

On je kazao da je rušenje lokalne DPS vlasti osnovni cilj njegov osnovni cilj.

"Uložio sam ogroman rad u bivšoj stranci i posle svih mojih napora neko me je doživljavao kao konkurenciju i problem. Možda je nekome zasmetala i moja oštra retorika prema DPS-u i pojedinim njihovim funkcionerima. Vrijeme će pokazati. Oni koji nas optužuju da smo dolaskom u građansku stranku navodno odustali od svojih stavova poručujem da politička organizacija ne može biti znak nacionalnog raspoznavanja ljudi. Politika treba da ujedinjuje, da miri, da spriječava podjele. Ja Demokratama pristupam kao Srbin koji je protiv NATO-a sa svim stavovima koje sam do sada imao. Pogubno je biti dio lokalnog političkog tima među kojima prednjače oni koji se diče svojim navodnim srpstvom, a druguju sa lokalnim predstavnicima režima. Oni će biti dobro uhlebljenji kao „ljuti opozicionari“, pa za nas koji ne umijemo da kalkulišemo tamo nema mjesta. Ko su oni, znaju čitava Pljevlja i nema potrebe da ih imenujem, rekao je Rovčanin.

Bonus video: