Rožaje: BS sprema otkaze za kadar DPS-a

68 pregleda 5 komentar(a)
Opština Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.09.2014. 15:04h

Oko 30 radnika lokalne uprave, javnih preduzeća i ustanova, koje je zaposlila prethodna vlast (DPS) dobiće ovih dana otkaz, dogovoreno je na stručnom kolegijumu Opštine. To je „Vijestima“ potvrdilo više učesnika sastanka koji je održan u ponedeljak.

„Dogovoreno je da budu otpušteni svi radnici koji su rješenja na neodređeno dobili u periodu od 24. marta kada su raspisani lokalni izbori, do prvog jula, kada je imenovan novi predsjednik Opštine“, rekao je „Vijestima“ jedan od opštinskih rukovodilaca.

Upravna inspekcija je na zahtijev BS prije mjesec kontrolisala rješenja o radnom odnosu 17 radnika lokalne uprave.

Predsjednik Opštine Ejup Nurković je rekao da je inspekcijski nadzor utvrdio niz nepravilnosti i naložio poslodavcu da ih otkoni u roku od sedam dana. On je kazao i da je naložio internu kontrolu već kontrolisanih i rješenja radnika javnih ustanova i preduzeća koja su potpisana dva mjeseca prije i mjesec poslije izbora.

On prethodna dva dana nije odgovarao na pozive novinarke „Vijesti“ kojoj je uputio SMS, navodeći da je održan kolegijum u proširenom sastavu sa svim starješinama organa vezano za zapisnik Upravne inspekcije o zapošljavaju radnika, od raspisivanja izbora do imenovanja predsjednika Opštine.

“Donijeli smo jedinstveni zaključak da se zaduže glavni administrator i starješine organa da se u toku dana pisano izjasne na ovu temu kako bi poslali izvještaj Upravnoj inspekciji o preduzetim mjerama“, stoji u poruci poslatoj prekjuče.

Glavni administrator Redžep Kurbardović kazao je da nijesu donijeta nikakva rješenja, ne želeći da potvrdi niti da demantuje da su u planu otpuštanja. Nekoliko radnika koji su rješenja dobili između 24. marta i 1. jula najavili je tužbu ukoliko budu otpušteni. Oni navode da nova uprava na njihova mjesta planira da zaposli članove BS-a.

Bonus video: