Rožaje: Ćerka predsjednika Opštine postavljena za direktora neizgrađenog centra

Nedavno je za vd direktora Agencije za projektovanje postavljen Dženitin suprug Emir Kurtagić
350 pregleda 9 komentar(a)
Dženita Kurtagić
Dženita Kurtagić
Ažurirano: 13.05.2016. 12:56h

Dženita Kurtagić, ćerka predsjednika rožajske Opštine Ejupa Nurkovića i snajka predsjednika Skupštine Huseina Kurtagića, imenovana je za v.d. direktora Dnevnog centra koji još nije izgrađen.

Završetak izgradnje objekta predviđen je za kraj juna, ali to nije spriječilo rožajski parlament da aminuje odluku o osnivanju Javne ustanove „Dnevni centar“.

Kurtagić je odlukom suda krajem prošle godine otpuštena sa mjesta psihologa u rožajskom Centru za socijalni rad, gdje je nezakonito radila preko godinu dana. Sudskom presudom na to radno mjesto je primljen Nedžad Murić (DPS) koji je zbog političke nepodobnosti ubrzo otpušten. Novi sudski procesi još traju, što Dženitu više neće opterećivati obzirom da je našla novo uhljebljenje.

Nedavno je za vd direktora Agencije za projektovanje postavljen Dženitin suprug Emir Kurtagić.

Izvori „Vijesti“ iz Bošnjačke stranke su tada tvrdili da je nova budžetska jedinica osnovana samo iz razloga da bi Emir dobio rukovodeće mjesto. Nadležnosti te agncije se preklapaju sa već postojećim Sekretarijatom za urbanizam i Direkcijom za izgradnju grada.

Sin predsjednika Opštine Dženis Nurković krajem prošle godine je bez prethodno raspisanog konkursa imenovan za menadžera Skijališta „Turjak“. Iako su „Vijesti“ početkom februara uputile pitanja kabinetu predsjednika Opštine, a u martu i Ejupovom nasledniku, do juče niko nije odgovorio šta je Dženisa preporučilo za to radno mjesto. On je u medjuvremenu počeo da radi kao profesor na fakultetu u Tutinu, pa je nepoznato da li još pokriva i poslove menadžera.

Bez posla u lokalnoj administraciji je još jedino gradonačelnikova supruga, ali je Nurković itekako vodio računa o njenoj familiji. Njegova svastika Nusreta Kalić juče postavljena u Savjet novoformirane RTV

„Rožaje“, dok je ranije Ejupov šurak Safet Dacić imenovan u Odbor direktora Komunalnog preduzeća, a njegova supruga zaposlena u biblioteci.

Bonus video: