Rožaje: Kalač voli Crnu Goru, a Kurtagić voli Tursku

Kurtagić se tokom jučerašnjeg zasjedanja makar desetak puta poigrao sa političkim identitetom odbornika pozivajući ih da pređu u Bošnjačku stranku
253 pregleda 23 komentar(a)
Nusret Kalač, Foto: Arhiva Vijesti
Nusret Kalač, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.08.2015. 19:15h

U okviru rasprava o odlukama o zaštiti turističkih područja „Turjak“ i „Hajla Štedim“ na sjenici SO Rožaje, Nusret Kalač (DPS) je, govoreći o potrebi da se sačuvaju prirodni potencijali kazao i „ja ne volim tuđu državu, ja volim Crnu Goru, za razliku od nekih“.

Na to je predsjednik Skupštine Husein Kurtagić doskočio sa „ja volim Tursku“.

Kurtagić se tokom jučerašnjeg zasjedanja makar desetak puta poigrao sa političkim identitetom odbornika pozivajući ih da pređu u Bošnjačku stranku u čijim redovima u budućnosti vidi Šefkiju Murića (DPS), Nusreta Kalača (DPS) i Esada Plunca (nezavisni odbornik). Kalač i Plunac su zbog toga upozorili Kurtagića.

Predsjednik Skupštine je upozorio odbornike da na zasjedajnja više neće moći da dolaze u farmericama i košuljama kratkih rukava.

Lokalni političari su usvojili završni budžet za 2014. od 5, 2 miliona eura, odnosno blizu 97 odsto od planiranog. Opozicija (DPS) je prigovorila da će Rožaje biti u problemu ukoliko se investicije budu radile samo iz kredita. Odluke o zaštiti turističkih područja „Turjak“ i „Hajla - Štedim“, koje su dobile zeleno svjetlo većine, opozicioni DPS je ocijenio, nepotrebnim jer su već uređene višim pravnim aktom.

Rožajski odbornici su dogovorili i odluke o proglašenju biznis zone, povjeravanju poslova održavanja javne rasvete u gradu, akcionom planu za borbu protiv korupcije u opštini za ovu i sledeću godinu, lokaciji za gradsko groblje, te kandidaturu Rožaja za organizatora MOSI igara za 2017. godinu. Većinom glasova usvojene su i odluke o prodaji građevinskog zemljišta, utvrđivanju javnog interesa i osnivanju d.o.o „Ski centar Hajla“.

Bonus video: