Rožaje: Odbornici DPS-a napustili zasjedanje SO

"Bez obzira na našu želju da budemo konstruktivna opozicija, sa druge strane nije bilo razumjevanja, već je preovladala sebicnost vladajuće većine, koja je na kraju rezultirala kršenjem osnovnog principa postupanja po zakonima Crne Gore"
90 pregleda 1 komentar(a)
rožaje, opština, Foto: Aida Skorupan
rožaje, opština, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 30.06.2016. 14:51h

Odbornici rozajskog DPS - a napustili su zasjedanje Skupštine Opštine jer smartaju da je nekoliko odluka koje su se našle na dnevnom redu u suporotnosti sa zakonom, odnosno sporazumom o slobodnim i fer izborima.

Oni su na početku sjednice predložili da se tačke o ustupanju nepokretnosti na koristenje, odluka o otudjenju nepokretnosti i pokretanje postupka prodaje zemljista kose sa zakonom. "Zakonom o primjeni Sproazuma o ostvarenju uslova za slobodne i fer izbore u članu 7 je, pored ostalog, propisano da bez saglasnosti lica koja u smislu članova 4 i 5 prate i kontrolišu korišćenje državnih, odnosno opštinskih resursa, ne može odobriti korišćenje istih. Prilikom donosenja pomenutih odluka nije bilo saglasnosti ovlascenog lica, sto predstavlja bitnu povredu navedenog propisa i navodi na sumnju u političku zloupotrebu", navodi se u saopštenju Kluba odbornika DPS - a, u kojem se dodaje da će o propustima obavjestiti resorno ministarstvo i Vladu Crne Gore. "Bez obzira na našu želju da budemo konstruktivna opozicija, sa druge strane nije bilo razumjevanja, već je preovladala sebicnost vladajuće većine, koja je na kraju rezultirala kršenjem osnovnog principa postupanja po zakonima Crne Gore. Iz tog razloga smo donijeli odluku da napustimo skupstinsko zasjedanje kada su došle na razmatranje sporne odluke, ne želeći da dajemo legitimitet spornim odlukama", stoji u saopštenju. Prethodno je odložena odluka o besplatnoj dodjeli placeva za 32 osobe u stanju socijalne potrebe, a na sugestiju odbornika DPS - a da bi na taj način bio prekrsen leks specijalis i predlog da se rješavanje stambenih pitanja razmatra poslije izbora.

Bonus video: