RP: Balić i "Mesopromet" kupovali glasove za DPS, Kajević fizički napao Srganovića

"Tog 16. oktobra, DPS tezge bile razmještene na svakih 200 metara na području Bijelog Polja", kazao je između ostalog Dragan Radović, predsjednik Opštinskog odbora Radničke partije Bijelo Polje
146 pregleda 28 komentar(a)
Radnička partija, Janko Vučinić, Logo partije, Foto: Svetlana Mandić
Radnička partija, Janko Vučinić, Logo partije, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.10.2016. 18:58h

Na dan izbora 16. oktobra u centru Bijelog Polja u restoranu "Čiken" čiji je vlasnik izvjesni Balić osuđen za krađu struje odigrala se strašna kupovina glasova, satima se u redovima čekala milostinja DPS, saopštio je danas Dragan Radović, predsjednik Opštinskog odbora Radničke partije (RP) Bijelo Polje.

On je dodao da je DPS takođe kupovao glasove i na farmi kompanije "Mesopromet".

"Vjerovatno je Balić mislio da kao sluga DPS izbjegne zatvor zbog krivičnog djela koje je počinio. Baliću prevario si se, svojim poltronstvom prema DPS-u zamjerio si se slobodnoj Crnoj Gori, zamjerio si se i pogazio si zakon. Niko nije nedodirljiv pa ni ti ni šef tvog režima sve vas čeka slobodna Crna Gora i zatvor. Na pomenutom mjestu došlo je i do fizičkog obračuna između lokalnog šerifa i eksponenta lopovskog režima, Gara Kajevića koji se poziva na prijateljske veze sa Acom Đukanovićem i pedstavnika opozicije Aca Srganovića, koga je Kajević fizički napao čak i na biračkom mjestu u samom centru grada. Drugo pazarište je bilo kod lokalnog moćnika, farme "Mesoprometa" koji su dijelili i šakom i kapom. Tog 16. oktobra, DPS tezge bile razmještene na svakih 200 metara na području Bijelog Polja. Sve ovo na očigled svih građana tužilaštvo žmuri i nijemo ćuti, no dolaze dani kada će oni progledati i propričati, ali na optuženičkoj klupi zbog zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi i saučesništva u prljavim radnjama Mila Đukanovića", istakao je Radović.

On je u ime Radničke partije pozvao tužilaštvo da konačno procesuira vinovnike teških krivičnih djela, kupovine glasova ili da podnesu ostavke i priznaju da su nesposobni da se uhvate u koštac sa partitokratijom koju, kako ističe personifikuju DPS i Milo Đukanović.

"Nijesmo naivni, a ni mali da bi povjerovali u prilično sladunjave priče čelnih ljudi tužilaštva koje kažu da postoje određene prijave i da rade na njima. Gospodo, vi treba da radite na onima koji su kupovali ljudske duše po 20, 30 i 50 eura. Vi treba da radite na onima koji su navodne slobodne izbore pretvorili u slobodno pozarište. Osnovno kao i vrhovno državno tužilaštvo je sa prozora moglo vidjeti kako vajni aktivisti DPS-a kupuju građane. Bijelo Polje je prelomilo. Nekadašnji bastion DPS-a je srušen.Opozicija i manjinske partije su osvojile skoro 2.000glasova više od DPS kriminalne organizacije", rekao je Radović.

Bonus video: