Rudović: Protestni memorandum platforma za mirne proteste

Rudović je rekao da je sada vrhovni prioritet očuvanje mira i koordinirana, odlučna akcija građana i opozicije da se vlast primora da prihvati uslove za organizovanje prvih slobodnih izbora
38 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Boris Pejović
Neđeljko Rudović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.10.2015. 11:51h

Iz Građanskog pokreta URA ohrabreni su činjenicom da se značajan broj građana okupio oko Protestnog memoranduma, čiji je cilj da današnji i svi budući protesti, zbog duboke političke krize i ekonomske agonije budu mirni.

„Ohrabreni smo činjenicom da se značajan broj crnogorskih građana okupio oko Protestnog memoranduma, poslatog svim političkim akterima, sa ciljem da i današnji i svi budući protesti zbog duboke političke krize i ekonomske agonije budu mirni i da se, u turbulentnom periodu pred nama, prije svega sačuva mir, kao i da sadašnja vlast shvati da građani više neće ćutke posmatrati urušavanje Crne Gore u režiji koalcije Demokratske partije socijalista (DPS)-Socijaldemokratske partije - Bošnjačke stranke“, kazao je član Koordinacionog odbora Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović.

On je naveo da je URA pozdravila taj apel predstavnika crnogorskog društva.

„Pozdravljamo ovaj apel i poduhvat istaknutih predstavnika crnogorskog društva, doživljavajući ga kao čin odgovornosti prema budućnosti države koju neodgovorni pojedinci, iz sfere politike i medija, pokušavaju da uvedu u nestabilnost, prizivajući građanski rat i šireći psihozu sukoba", kazao je Rudović.

On je agenciji MINA rekao da je sada vrhovni prioritet očuvanje mira i koordinirana, odlučna akcija građana i opozicije da se vlast primora da prihvati uslove za organizovanje prvih slobodnih izbora.

"Ta akcija, u slučaju da sadašnja vlast ostane gluva na opravdani bunt i zahtjeve svojih građana, neizostavno podrazumijeva nenasilne, planski osmišljene demonstracije, zasnovane na građanskim i evropskim vrijednostima", istakao je Rudović.

On je podsjetio da je od ranije poznat stav URA da je učestvovanje na izborima u režiji DPS-a besmisleno.

"Građani Crne Gore više neće da trpe i da ćutke posmatraju besprizorne zloupotrebe vlasti i pljačku javnih resursa, koje su dovele do toga da Crna Gora postaje raj za kriminalce i tamnica za pristojne građane. Građani Crne Gore su odlučili da se bore za svoje dostojanstvo, a epilog te bitke mora biti stvaranje odgovorne vlasti nakon slobodnih izbora", zaključio je Rudović.

Bonus video: