Rusko MSP: U Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima

"Mi ne isključujemo eventualne provokacije i upitne motive hapšenja te pokušaje izručenja ruskih građana trećim zemljama, prije svega SAD-u", kazala je Zaharova
58 pregleda 0 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Kauilapele's Blog
Marija Zaharova, Foto: Kauilapele's Blog
Ažurirano: 20.04.2017. 15:23h

Rusko Ministartvo spoljnih poslova smatra da se u Crnoj Gori razvija nepovoljna situacija za Ruse.

Portparolka ruskog Minsitarstva Marija Zaharova je na pitanje medija o situaciji koja se tiče ruskih građana u Crnoj Gori, odgovorila:

"Na fonu oštrog pada bilateralnih odnosa koje je isporovocirala Podgorica, i očekivanog u skorije vrijeme prijema Crne Gore u NATO, odluke crnogorske vlasti da se pridruži sveobuhvatnim sankcijama Evropske unije Rusiji, primjećujemo pokretanje antiruske histerije. Odnos prema ruskom biznisu i našim sunarodnicima je veoma negativan, te pumpanje neprijateljskih raspoloženja prema Rusiji i njenim građanima u društvu uz podršku vladajuće koalicije. Mi ne isključujemo eventualne provokacije i upitne motive hapšenja te pokušaje izručenja ruskih građana trećim zemljama, prije svega SAD-u", kazala je Zaharova.

U kontekstu nedavnih događaja u Crnoj Gori, i novonastaloj situaciji za ruske građane, Zaharova je dodala:

"Strano je Crnogorcima nametanje rusofobije – u cjelosti na savjesti političkih figura te zemlje. U tom kontekstu, nedavna odluka Podogrice o produženju bezviznog boravka naših državljana do 90 dana je trik kojim se ne može prikriti činjenica da se odnosi prema Rusiji formiraju kako bi se zadovoljio Zapad. Pozivamo ruske građane da uzmu u obzir te okolnosti".

Bonus video: