Sa tribine CP poručeno: Ulični protesti pokrenuti za rušenje ustavnog poretka

"Iza toga prijetećeg akta prozire se skrivena ruka inostranih tajnih službi. Te političke grupe i cetinjska filijala beogradske patrijaršije koji predvode proteste podrivaju državu u korist nekih međunarodnih centara moći kojima je cilj propast ove zemlje i naroda", rečeno je na tribini "Crna Gora na prekretnici"
75 pregleda 0 komentar(a)
Stevo Vučinić, Foto: Jelena Jovanović
Stevo Vučinić, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 20.12.2015. 15:37h

Ulični protesti u Podgorici pokrenuti su sa ciljem da bi se spriječilo donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pristupanje NATO alijansi i srušio ustavni poredak, a njih podstrekava, finansira i predvodi Beogradska patrijaršija, ocijenjeno je na tribini na Cetinju.

Na skupu, koji je organizovao Crnogorski pokret, govorili su Slobodan Jovanović, Stevo Vučinić, Danilo Brajović i građani.

Ocijenjeno je da se ulični protesti manifestuju se takvom silinom da prijete javnom redu i miru, s tendencijom da "prerastu u ustanak, i liše nas države".

"Iza toga prijetećeg akta prozire se skrivena ruka inostranih tajnih službi. Te političke grupe i cetinjska filijala beogradske patrijaršije koji predvode proteste podrivaju državu u korist nekih međunarodnih centara moći kojima je cilj propast ove zemlje i naroda", rečeno je na tribini "Crna Gora na prekretnici".

Ocijenjeno je da je visoki klir Beogradske patrijaršije, koji potpiruje ove proteste, u službi centara moći kojima je cilj da izazovu zlo i nesreću u našoj zemlji.

"To čini vrijeđajući vjerska osjećanja muslimana i katolika, s namjerom da osnaži granice različitih civilizacija, tradicija i vjera u zemlji i da ih konfontira, dovodeći njihove odnose do tačke fizičkog sukoba, javno prijeteći i provocirajući sukobe", rečeno je na tribini.

Upozoreno je da zato država zapada u tešku krizu koja prijeti podjeli naroda na srpski i crnogorski koji su u antagonističkoj relaciji.

Na skupu je istaknuto da se ne smije dozvoliti da državnu politiku vodi ulica predvođena neodgovornim ličnostima i popovima beogradske patrijaršije, po želji i u skladu s interesima inostranih centara moći.

"Mi to moramo spriječiti, jer je u pitanju budućnost, čast i slobodarska tradicija našega naroda. Taj ideal naših predaka mora ostati svetinja za sve buduće generacije, i njime se moramo rukovoditi", saopšteno je na tribinu na Cetinju.

Bonus video: