Šahmanović napustio Bošnjačku stranku prije isključenja

“Nije tačno da sam izbačen iz Bošnjačke stranke, jer sam tu partiju odavno napustio. To znaju oni koji su donijeli odluku o mom navodnom isključenju. BS više ne smatram svojom partijom i u njoj sam zamrzao članstvo”, kazao je Šahmanović
381 pregleda 11 komentar(a)
Orhan Šahmanović, Foto: Savo Prelević
Orhan Šahmanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.05.2018. 05:18h

Gradonačelnik Plava Orhan Šahmanović kazao je da je očekivao isključenje iz Bošnjačke stranke, navodeći da se odavno ne osjeća članom te partije. Plavski odbor BS isključio je Šahmanovića zbog kršenja statuta i odluke da na lokalnim izborima nastupi sa listom “Biram Plav”, a osim njega iz stranke su isključeni i Ervin Tošić, Dževad Krcić i Ragip Musić.

Šahmanović je kazao da BS više ne smatra svojom partijom, zbog čega je i odlučio da na lokalnim izborima nastupi sa nezavisnom listom koju čine Albanci i Bošnjaci.

“Nije tačno da sam izbačen iz Bošnjačke stranke, jer sam tu partiju odavno napustio. To znaju oni koji su donijeli odluku o mom navodnom isključenju. BS više ne smatram svojom partijom i u njoj sam zamrzao članstvo. Ne isključujem mogućnost da se vratim u tu partiju ukoliko se promijeni njena politika, jer ja sam ipak jedan od osnivača stranke”, kazao je Šahmanović “Vijestima”.

Obrazlažući odluku o isključenju plavskih funkcionera, iz stranke Rafeta Husovića kazali su da su oni duži vremenski period djelovali neusaglašeno sa zvaničnom politikom koju sprovodi partija. Navodi se da su Šahmanović i ostala tri funkcionera BS-a funkcionisali individualno i bez konsultacija sa zvaničnim organima BS.

“Opštinski odbor je zaključio da je davanjem podrške i pojavljivanjem na drugoj odborničkoj listi za predstojeće lokalne izbore, grubo prekršen Statut, te da je takvo političko djelovanje u suprotnosti sa politikom”, saopštili su ranije iz Bošnjačke stranke.

Šahmanović se stranačkom vrhu usprotivio i na nedavnim predsjedničkim izborima kada je podržao predsjednika Stranke pravde i pomirenja Hazbiju Kalača, iako je Bošnjačka stranka na aprilskim izborima stala uz predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića. Šahmanović nije prisustvovao ni na nedavnom sastanku ministara saobraćaja i rada i socijalnog staranja Osmana Nurkovića i Kemala Purišića sa članovima plavskog odbora.

Neslaganje sa partijskim vrhom pokazao je nakon parlamentarnih izbora kada je tražio da Husović o formiranju većine u državnom parlamentu razgovara i sa opozicijom, ali i odlukom da sa funkcionerima Demokratskog fronta Milanom Kneževićem iAndrijom Mandićem ode u zvaničnu posjetu predsjedniku Čečenije Ramzanu Kadirovu.

Bonus video: