Samardžić razgovarao sa načelnicima generalštabova više evropskih zemalja

Na seminaru učestvuju visoki predstavnici ministarstava odbrane, oružanih snaga, akademskih zajednica i eksperti za oblasti odbrane iz 57 država OEBS-a
0 komentar(a)
Dragan Samardžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Samardžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.02.2016. 11:50h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, Dragan Samardžić, učestvuje na seminaru o vojnoj doktrini, HLMDS 2016, koji se, pod pokroviteljstvom OEBS-a, održava danas i sjutra u Beču.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da se seminar organizuje u cilju unaprjeđenja odnosa među relevantnim vojnim institucijama, kao i razmjene stavova o doktrinarnim promjenama i njihovom uticaju na odbrambene strukture u svjetlu trenutne bezbjednosne situacije u Evropi.

Na seminaru učestvuju visoki predstavnici ministarstava odbrane, oružanih snaga, akademskih zajednica i eksperti za oblasti odbrane iz 57 država OEBS-a.

Dvodnevni seminar otvorili su u utorak načelnici generalštaba Holandije i Austrije, Tom Midendorp i Otmar Comenda.

U saopštenju se kaže da je Samardžić na marginama konferencije u utorak razgovarao sa načelnicima generalštabova Austrije, Njemačke, Norveške, Holandije i Makedonije, a u fokusu razgovora bila je bezbjednosna situacija u Evropi i budući izazovi.

Delegaciju Crne Gore, pored Samardžića, čine ambasador Slavica Milačić, general Ljubiša Jokić, kapetan korvete Vučić Bošković i kapetan Milorad Babović.

Bonus video: