Sastanak POSP sredinom decembra

Sa ciljem pripreme održavanja i sprovođenja fer, slobodnih i nespornih parlamentarnih izbora planiranih za sljedeću godinu, predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je inicirao pokretanje dijaloga u parlamentu sa svim političkim subjektima 25. saziva
4 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.11.2015. 19:58h

Sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) biće održan sredinom decembra, saopšteno je iz Skupštine.

Podsjeća se da je, sa ciljem pripreme održavanja i sprovođenja fer, slobodnih i nespornih parlamentarnih izbora planiranih za sljedeću godinu, predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, inicirao pokretanje dijaloga u parlamentu sa svim političkim subjektima 25. saziva.

U saopštenju se dodaje da je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić u više navrata istakla da sve političke partije treba da se konstruktivno angažuju u inicijativi koju Krivokapić predložio u cilju pronalaženja načina koji će unaprijediti trenutnu političku situaciju.

Navodi se da je javnosti poznato da dio poslanika crnogorskog parlamenta ne učestvuje u radu Skupštine i njenih radnih tijela.

"Inicijativom predsjednika Skupštine ka poslanicima da se vrate u najviši dom zakonodavne vlasti – što je i više puta podržano od strane zvaničnika Evropske komisije, kopredsjedavajući POSP-om Ranko Krivokapić i Aneliz Dods dogovorom su pomjerili održavanje sastanka POSP-a za polovinu decembra ove godine, kako bi se dijalogom i aktivnostima omogućilo da što veći broj poslanika učestvuje u radu ovog Odbora”, kaže se u saopštenju.

Iz Skupštine su rekli da zbog značaja koji taj zajednički odbor ima za integracione procese Crne Gore i za jačanje demokratije i vladavine prava, želja je da se stvori prostor za stabilizaciju otvorenih političkih pitanja u državi što će dovesti do produktivnijeg i efikasnijeg rada POSP-a.

Bonus video: