Sastanak predstavnika opozicije u Kotoru: U nedjelju nastavljaju razgovore

Demokrate, DF, SDP, URA i SNP raspolažu sa ukupno 17 mandata u 33-članoj Skupštini Opštine Kotor, što je tim strankama dovoljno da formiraju natpolovičnu većinu i nakon 12 godina, DPS u Kotoru pošalju u opoziciju
5 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.11.2016. 20:12h

Sastanak predstavnika opozicije na kome se razgovaralo o fromiranju nove lokalne vlasti bez DPS i njenih dosadašnjih koalicionih partnera HGI i LP, u Kotoru održan je večeras u prostorijama OO SNP.

Pored predstavnika te partije, prisustvovali su mu i predstavnici Demokratskog Fronta, Demokrata i Građanskog pokreta URA, dok nisu došli predstavnici kotorske SDP.

SNP je prethodno, pozvala tu partiju koja je do sada bila u kolaciji sa DPS, LP i HGI da kadrovi SDP podnesu ostavke na funkcionerska mjesta u opštinskoj administraciji, kao i na rukovodećoj poziciji opštinskog preduzeća Luka Kotor, a što se nije desilo jer SDP-ovci tvrde da su mandati njihovih funkcionera ionako istekli nakon lokalnih izbora 16.oktobra. U SNP su sumnjičavi prema iskrenosti opozicionih namjerama SDP, iako su tri odbornika partije Ranka Krivokapića uz 11 njihovih kolega iz DF, Demokrata i URA, već potpisali dokument u kome garantuju da neće sarađivati sa DPS, dok tri odbornika SNP to još nisu učinila.

"Razgovori će se nastaviti", kazao je „Vijestima“ jedan od učesnika sastanka precizirajući da je nova tura pregovora zakazana za nedjelju u podne. Inače, konstitutivna sjednica novog sazova SO Kotor zakazana je za ponedjeljak, 7.novembar u 9 sati.

Njome će, do izbora novog predsjednika SO, predsjedavati najstariji odbornik, što je u ovom slučaju dr Branko Ivanović, čelnik OO SNP Kotora.

Iako niko od učesnika sinoćnjeg sastanka kategorički nije želio da iznosi bilo kakve detalje, prema informacijama „Vijesti“, oni su značajno približili stavove u odnosu na pozicije sa kojih su do sada nastupali SNP sa jedne i ostale opozicione stranke, uključujući i SDP sa druge strane.

Demokrate, DF, SDP, URA i SNP raspolažu sa ukupno 17 mandata u 33-članoj Skupštini Opštine Kotor, što je tim strankama dovoljno da formiraju natpolovičnu većinu i nakon 12 godina, DPS u Kotoru pošalju u opoziciju.

Bonus video: