SD: Krivokapić je zaboravio svoju političku prošlost

"Nije mu ga lako, izvire mu iz svake riječi neizlječivi kompleks od Socijaldemokrata. Neka ne brine, Socijaldemokrate i Naser Gargović jedva čekaju da se ispriča sve o njihovoj prizemnoj podmetačini"
81 pregleda 75 komentar(a)
Socijaldemokrate logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 30.01.2018. 19:18h

Socijaldemokratska Crna Groa poručila je predsjedniku Socijaldemokratske partije Ranku Krivokapiću da njegova partija "nepovratno odlazi u političku prošlost".

Iz SD-a su reagovali na otvoreno pismo Krivokapića u kojem je pozvao premijera Duška Markovića da doprinese "rastu kredibiliteta Crne Gore u novom proljećnom Izvještaju" i ispuni politička očekivanja EU, kroz hitno političko sankcionisannje onih koji ruše ugled prosvjetnih radnika i obrazovanja u cjelini.

"Posrnuli priveščić Demokrata i DF-a nije mogao više da izdrži i da preko nižerazrednih partijskih poslušnika plasira neistine, nego se junački isprsio. Svaka čast na hrabrosti i konačnoj smjelosti, sada već zaboravljenog, a nekad "svjetski poznatog političara", koji je "uspio čak i da pomiri Rusiju i Ukrajinu". I kome da zahvalimo što nam se nakon duže pauze obrati trinaestogodišnji predsjednik Skupštine koji je na tu, mislio je vječnu poziciju, biran uvijek kao peti na listi Evropska Crna Gora - Milo Đukanović, o kojem je do juče pjevao deseterce i nazivao ga najvisočijim stablom u istorijskoj šumi Crne Gore. Nije mu smetalo ni da nakon afere Snimak, koju u posljednje vrijeme stalno pominje, bude još tri godine izabran za predsjednika Skupštine", navodi se u reagovanju SD.

Dodaju da Krivokapić "samo dublje i dublje tone i misli da je narod neznaven pa može da mu svakim svojim saopštenjem vrijeđa zdrav razum".

"Ovih dana smo bili svjedoci kako on i njegovi poletarci upiru prstom u pravosudne organe i izigravaju tužibabe kod Delegacije EU. Sada je na red došlo i otvoreno pisamce premijeru. Mnogi pomisliše da ga je premijeru odnio njegov dugogodišnji golub pismonoša, u narodu poznat kao mali Ranko, ali nije jer ovoga puta veliki Ranko smognu snage i herojski zagrmi. Nije mu ga lako, izvire mu iz svake riječi neizlječivi kompleks od Socijaldemokrata. Neka ne brine, Socijaldemokrate i Naser Gargović jedva čekaju da se ispriča sve o njihovoj prizemnoj podmetačini".

Iz SD-a navode da Gargoviću "svakim danom stiže ogromna podrška od sugrađana".

"Jer oni dobro znaju njegove lične i profesionalne kvalitete, a ne bismo obavještavali javnost kako se sugrađani odnose prema ovom drugom i njemu sličnim jer su sami krivi što su dozvolili da ih veliki i mali Ranko maksimalno zloupotrijebe kako bi pokušali da se uhvate u koštac sa svojim političkim kompleksima. Proći će i ovi izbori, ogroman rast podrške Socijaldemokratama će biti potvrđen i na njima a oni koji su u Petnjici spali sa 11 na 1 mandat, na Cetinju sa 5 na 3, a izgubili parlamentarni status u Mojkovcu i Tuzima i koji neće preći cenzus u Beranama i Ulcinju mogu samo, zarobljeni u sopstvenoj političkoj nemoći, da nastave sa jeftinim uveseljavanjem crnogorske javnosti", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: