SD neće da kaže koliko su platili koncert Harisa Džinovića

Džinović je u telefonskom razgovoru potvrdio "Vijestima" da zna da su u nedjelju izbori u Crnoj Gori, rekavši da mu to ne smeta i da on nastupa kao profesionalac
127 pregleda 44 komentar(a)
Harid Džinović, SD, Podgorica, Foto: Screenshot
Harid Džinović, SD, Podgorica, Foto: Screenshot
Ažurirano: 11.10.2016. 19:25h

Pjevač Haris Džinović rekao je da večeras profesionalno nastupa na svom koncertu u Podgorici i da je mogla da ga angažuje bilo koja partija.

Džinovićev koncert Socijaldemokrate Ivana Brajovića "poklonile su" Podgoričanima večeras na trgu Svetog Petra Cetinjskog, a njegova najava propraćena je stranačkim obilježjima.

Iz SD nisu željeli da kažu koliko je koštao angažman Džinovića i ko je platio taj honorar. Oni nijesu odgovorili da li su zamolili Džinovića da pozove građane da ih podrži na izborima, kao što je Zdravko Čolić na Cetinju lobirao za DPS.

"Sve aktivnosti predviđene kampanjom Socijaldemokrata Crne Gore se realizuju u skladu sa zakonskim propisima u Crnoj Gori," odgovor je koje su "Vijesti" dobile iz SD.

Džinović je u telefonskom razgovoru potvrdio "Vijestima" da zna da su u nedjelju izbori u Crnoj Gori, rekavši da mu to ne smeta i da on nastupa kao profesionalac.

"Ja radim kao profesionalac svoj koncert, može da me angažuje bilo koja partija," rekao je on.

Pjevač je dodao i da njega izbori ne zanimaju i da je strani državljanin.

Na pitanje s kim je iz SD dogovorio nastup, on je kazao da je to uradio neko drugi a ne on, ali je odbio da kaže ko je to.

Upitan koliko je njegov honorar za koncert, on je odgovorio da "to nema smisla" i prekinuo vezu.

U zakonu o finansiranju partija i izbornih kampanja piše da su "troškovi izborne kampanje troškovi koji se odnose na: predizborne skupove, reklamne spotove i reklamni materijal, medijsko predstavljanje, oglase i publikacije, istraživanja javnog mnjenja, angažovanje opunomoćenih predstavnika političkog subjekta u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora, režijske troškove i opštu administraciju, kao i troškove prevoza u periodu izborne kampanje".

Bonus video: