SD: Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti u skladu sa najvišim standardima

"Vjerujemo da će predloženi tekst, u odnosu na važeći zakon koji datira iz vremena SFRJ, na najbolji mogući način korespondirati realnosti građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore", poručuju iz SD-a
451 pregleda 1 komentar(a)
SD
SD

Za Socijaldemokrate Crne Gore (SD) utvrđeni Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica predstavlja važan iskorak u adekvatnom regulisanju ove oblasti.

"Vjerujemo da će predloženi tekst, u odnosu na važeći zakon koji datira iz vremena SFRJ, na najbolji mogući način korespondirati realnosti građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, poštujući jednaka prava i obaveze svih onih koji žive u njoj. Uvjereni smo da je predloženo rješenje u skladu sa najvišim standardima savremene pravne prakse u pogledu pune slobode vjeroispovijesti i jednakog položaja vjernika svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori", saopšteno je iz SD-a.

Ističu da kulturna baština koju su stvarali preci mora ostati u nasljeđu svih građana te da stoga pozdravljaju zakonske norme koje na transparentan način uređuju pitranja državne imovine.

"Ozbiljnosti kojom se pristupa ovom važnom pitanju ide u prilog činjenica da će ovo rješenje razmatrati i Venecijanska komisija, koja će, uvjereni smo, dati konstruktivne sugestije i potvrditi da je rješenje u skladu sa principima savremene pravne prakse", zaključuje se u saopštenju Socijaldemokrata.

Bonus video: