SDP Bar kritikuje infrastrukturu u Šušanju

Kurpejović navodi da u Šušanju treba izgraditi i kanalizacionu mrežu i stvoriti preduslove za povezivanje na kolektor otpadnih voda, zamijeniti dotrajale vodovodne cijevi i ugraditi cijevi većeg presjeka
60 pregleda 2 komentar(a)
Denis Kurpejović, Foto: SDP Bar
Denis Kurpejović, Foto: SDP Bar
Ažurirano: 16.05.2018. 15:22h

Odbornički kandidat liste “SDP Bar za promjene-dr Draginja Vuksanović“ Denis Kurpejović kritikovao je danas stanje infrastrukture u Mjesnoj zajednici Šušanj koja je jedno od najpoznatijih i naposjećenijih turističkih mjesta ove Opštine. ističući da je u posljednjih dvadesetak godina u Šušanju višestruko povećan broj stanovnika „i većinom nelegalnih stambenih objekata“, Kurpejović je naveo da porast stanovništva i stambenih objekata nije praćen razvojem odgovarajuće infrastrukture.

"Putevi stiješnjeni, kanalizaciona mreža nije širena prema novim reonima, vodovodna mreža u stanju raspada, sa dotrajalim cijevima, neodgovarajućeg presjeka za trenutnu potrošnju i sa bezbroj tačaka gdje se gubi voda iz sistema.Zbog svega toga, i turističkih potencijala Šušanja, bez obzira na izborne cikluse i predizborna obećanja pod hitno se mora pristupiti proširenju najopterećenijih putnih pravaca kroz Šušanj, izgradnji trotoara i ulične rasvjete, te povezivanju puta uz rijeku Željeznicu sa željezničkim stajalištem, što bi rasteretilo glavni put kroz Ilino", navodi Kurpejović.

On je dodao da u Šušanju treba izgraditi i kanalizacionu mrežu i stvoriti preduslove za povezivanje na kolektor otpadnih voda, zamijeniti dotrajale vodovodne cijevi i ugraditi cijevi većeg presjeka.

Neophodni su i izgradnja vodovodne mreže na mjestima gdje ne postoji, uređenje zemljišta u zaleđu Šušanjske plaže, rješavanje problema komunalnog otpada koje je, kako je kazao, moguće samo posjedovanjem kante za otpatke svake kuće pojedinačno „a na većini lokacija gdje su nekad bili postavljeni, više ih nema“.

"U pravednoj legalizaciji nelegalnih objekata moraju se odvojiti objekti za stanovanje od onih sa turističkom namjenom. Ove probleme je moguće riješiti u vrlo kratkom roku i kroz minimalna ulaganja, jer ulaganjem u razvoj samo novca koji se u sezoni ostvari u turističkim objektima ove MZ, riješila bi se većina aktuelnih problema", zaključio je Kurpejović.

Bonus video: