SDP Bar: Ne gradite opštinu iz svog džepa

"Ako je neko spreman prodati svoj glas i dušu za koji metar asfalta ili kanalizacionih cijevi, srećno mu bilo"
89 pregleda 2 komentar(a)
Bar Topolica, Foto: Radomir Petrić
Bar Topolica, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 10.11.2017. 11:58h

Povodom serije saopštenja barskog DPS o infastrukturnim radovima širom opštine, iz OO SDP Bar su danas reagovali ističući da bi “bilo fer” kada bi iz DPS rekli da to rade iz svog džepa, “a ne iz džepa svih građana Bara”.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik barskog SDP Dragan Vojvodić, navodi se da je prilično teško razabrati da li je veća buka raznih građevinskih mašina na ulicama Bara i prigradskim naseljima “ili halabuka tzv. informativne službe DPS”.

"Radi se na „sve strane“, sabiraju se metri asfalta uzduž i poprijeko Barom, i lijevo i desno. Valja tu zakrpiti svaku rupu, makar i poslije devet godina. Doduše, šahte malo štrče ispod propisanih standarda. Vrijeme murava je prošlo, a dobro je što ima koprive, a i jedno i drugo, u teškim vremneima i gladinim godinama bilo je sirotinjska hrana. Interesantno je, da se u nekim mjesnim zajednicama tek sada utvrđuju ili najavljuju prioriteti u infrastrukturi. Naravno, a što bi se neko zlopatio da te i druge prioritete utvrdi na početku mandata, kada je mnogo slađe, a politički profitabilnije, iste utvrđivati uoči lokalnih i predsjedničkih izbora", ističe Vojvodić.

Napominjući da se u SDP iskreno raduju svakom napretku Bara, “pa i u infrastrukturnom uređenju”, Vojvodić dodaje da je stara navika DPS da se građevinske mašine “ne tule, posebno kad dođu izbori”.

"Bilo bi fer kada bi rekli da to rade iz svojega džepa, a ne iz džepa svih građana Bara. Prosto, da ne bi bilo zabune u narodu i da se dobro „upamti“ ko donosi darove. Valjalo bi razmisliti, pa i u zakon uđenuti građansku dužnost da se i na dan izbora na birališta ide na građevinskim mašinama, onako grupno i sve sa barjacima DPS-a. Drugi barjaci, baš i nijesu poželjni. Da je kojim slučajem obnovljena željeznička pruga Bar-Sutorman-Virpazar, a obećana je u svrhu turističke promicije Bara i Crmnice, moguće da bi se u čuvenom „ćiru“ sa par vagona našlo mjesta i za državne neprijatelje i zločince protiv ekonomskih interesa Crne Gore i Bara", dodaje Vojvodić.

On je podsjetio na predizborna obećanja barskog DPS iz 2014.-osnivanje Gradske kancelarije; uvođenje e-uprave i u javna preduzeća, prostorno-planska dokumentacija i zaštita prostora, donošenje Prostorno-urbanističkog plana Bara. strateški plan razvoja opštine; strategije lokalnog ruralnog razvoja; razvoja sporta i rekreacije; razvoja kulture i program kapitalnih investicija.

DPS je u mandatu 2014-2018. obećavao i rekonstrukciju saobraćajnice Jadranska magistrala-Kamenički most, izgradnju vodovodnog sistema u naselju Sveti Ivan, projektovanje i izgradnju vodovodnih sistema na bezvodnim područjima Krajine, Mrkojevića i Crmnice; te kanalizacionog istema na Velikom Pijesku i Bušatu, izgradnju više postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda “a glavno na Volujici”, Reciklažni centar u sastavu Regionalne sanitarne deponije“Možura“; uređenje centra Ostrosa sa rekonstrukcijom pijace, dječiji vrtić na Topolici za 350 mališana, fiskulturnu salu škole u Mrkojevićima; izgradnju otkupnog centra za lokalne poljoprivredne proizvođače u Mrkojevićima, formiranje Instituta za arheološka istraživanja, izgradnju olimpijskog bazena zatvorenog tipa…

"Ako je neko spreman prodati svoj glas i dušu za koji metar asfalta ili kanalizacionih cijevi, srećno mu bilo. Ako pri tom misli da mu aktuelna vlast u Baru nešto čini što nije dužna, onda mu pomoći nema. Kasnije će doći na red izdajnici i ostali. Tu već dolazi onaj filing u vidu zastrašivanja, ucjena, prijetnji i popisivanja podobnih i sigurnih birača. Ko se „pametno“ ne uklopi i opredijeli, stradaće. Zar još neko ima pravo da posumnja u „fer“ i „slobodne“ izbore?! E, jadna mu majka", zaključio je Vojvodić.

Bonus video: