SDP Bar: Ugovori i aneksi biće kad tad pod lupom nove vlasti

“Po starom običaju, pogača se uzima u ruke, vrti se u krug, pa svako čupne po malo i bude za sve. To je pošteno i bratski, da ne kažemo koaliciono”
132 pregleda 5 komentar(a)
SDP logo izbori
SDP logo izbori
Ažurirano: 19.03.2018. 18:33h

Ističući da se iskreno raduju svakom novom infrastrukturnom objektu u Baru, iz barskog odbora SDP večeras su saopštili da je utvrđivanje prioriteta i vremena izvođenja i završetka tih radova “manje-više” pred lokalne izbore, koji će u ovom gradu biti 27. maja.

U saopštenju za javnost PR služba barskog SDP-a objavila je da ne treba sumnjati da će buduća i nova vlast u Baru staviti pod lupu ne samo ugovore i njihove anekse, “već i izvedeno stanje na terenu”, uz osvrt na prva vidljiva neslaganja unutar barske vladajuće koalicije oko pripisivanja rezultata infrastrukturnog opremanja opštine.

"Da predsjednik Crne Gore nije prije dva dana raspisao lokalne izbore, moglo bi se pomisliti da će se koaliciona vlast u Baru raspasti u paramparčad, da je niko više ne može zakrpiti. Dakle, „koalicioni kolač“ ili bolje reći „pogača“ sa imenom“infrastrukturni radovi“ i prezimenom“lokalni izbori“ je na stolu, pa ko što dohvati ili raskube. Poslije toga, ima pravo da sebi zakači i neku medalju kao poklon svih građana Bara," piše u saopštenju u kojem se dodaje da se “po starom običaju, pogača uzima u ruke, vrti se u krug, pa svako čupne po malo i bude za sve. To je pošteno i bratski, da ne kažemo koaliciono”.

"DPS naravno, po starom i isprobanom receptu, nije baš voljan da ovu „pogaču“ dijeli, čak ni sa „ljutim“ koalicionim partnerom-Socijademokratama i teško daje makar i okrajak od ove „pogače“ ako mu se zubarskim kliještima ne otme – iščupa. Socijaldemokrate se grčevito bore i brane. Nijesu za džaba sklepali vlast u Baru i da bi DPS sve uknjižio na svoje ime i prezime, što bio se reklo 1/1", kažu iz SDP.

Pored ostalog, u njihovom saopštenju se navodi da je SDP Bara tražio u SO Bar provjeru poštovanja i izvršenja privatizacionog i koncesionog ugovora sa Port of Adria; provjeru poslovanja „Barske plovidbe“; zaustavljanje privatizacije AD Luka Bar i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Volujici “pri čemi nema ni primarne ni sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže”.

"Tražili smo da se konačno riješi vodosnabdijevanja naselja Sveti Ivan jer tamo ne žive građani drugog reda, te da se na pošten način riješi pitanje Maljevika, ali ne da se na tom prostoru izgrade turistički i drugi kapaciteti koji će služiti za dalju preprodaju. Tražili smo i da se pitanje Kraljičine plaže ostavi za bolja vremena, neće nam je niko odnijeti, sve dok ovi „naši“ne riješi da zavuku ruku u med do lakta. Nije nam žao ako smo skromno doprinijeli tome da je neko moguće izgubio unaprijed ukalkulisani tal. Biće još snjegova, pa će svaka zvjerka pokazati svoj trag. Kad - tad", piše na kraju saopštenja SDP Bar.

Bonus video: