SDP BP: Vandalskim izgredima treba oštro stati na put

" To nije samo mržnja prema državi koju bi i ti vandali trebali osjećati svojom, već i prema većinskoj Crnoj Gori koja je prije 14 godina izabrala građanski i evropski put"
1585 pregleda 2 komentar(a)
Polomljene zastave na Trgu slobode u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Polomljene zastave na Trgu slobode u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljski odbor SDP-a najoštrije je osudio uništavanje zastava Crne Gore na Trgu slobode u tom gradu.

U ranim jutarnjim časovima vandali su na bjelopoljskom Trgu slobode polomili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti.

"Socijaldemokratska partija najoštrije osuđuje izliv mržnje koji se desio kad su neodgovorni pojedinci uništili državne zastave na gradskom trgu. To nije samo mržnja prema državi koju bi i ti vandali trebali osjećati svojom, već i prema većinskoj Crnoj Gori koja je prije 14 godina izabrala građanski i evropski put. Želimo da vjerujemo da se radi o neorganizovanom potezu pojedinca ili grupe neodgovornih i ostrašćenih bića. Ali to ne znači da u postupku identifikacije i utvrđivanja odgovornosti ne treba biti efikasan. Naprotiv, to treba da postane prioritet nadležnih državnih organa, da se izgrednici privedu poznaniju prava i najstrože osude", saopšteno je iz bjelopoljskog odbora SDP-a.

Dodaju da se ne može dozvoliti da "obrazac koji diktiraju retrogradne snage na crnogorskoj političkoj sceni i SDP će se oštro suprostaviti radikalizaciji koju neki politički subjekti, svjesni gubitka podrške, u posljednje vrijeme pokazuju."

"Za nas su država Crna Gora, njen multietnički sklad, građanski i evropski put najvažniji prioritet. Zbog toga se ovim vandalskim izgredima treba oštro stati na put, kako bi se spriječilo uznemirenje građana našeg Bijelog Polja. Da je vječna Crna Gora", zaključili su iz bjelopoljskog SDP-a.

Bonus video: