SDP Cetinje: Pajović zloupotrijebila pečat, nezakonito popunila odborničko mjesto iz redova DPS-a

U saopštenju SDP Cetinje se navodi da se OIK nije sastajala duže vrijeme, niti izvršavala verifikacija mandata novih opozicionih odbornika uz obrazloženje skupštinske službe da za to nema mandat
1825 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje (Ilustracija), Foto: SDP
Cetinje (Ilustracija), Foto: SDP

Odbornici Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Prijestonice Cetinje podnijeće krivične prijave protiv predsjednice Opštinske izborne komisije (OIK) u prošlom sazivu Ankice Pajović, druga dva člana OIK iz redova Demokratske partije socijalista (DPS) i tzv. predsejdnice Skupštine Prijestonice Maje Ćetković, zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je iz Opštinskog odbora (OO) SDP Cetinje.

"Naime, na današnjoj sjednici Skupštine Prijestonice izvršena je nezakonita popuna odborničkog mjesta iz redova DPS -a nakon iznenadne ostavke jednog odbornika ove partije, na način što je predsjednica Opštinske izborne komisije kojoj je inače, mandat istekao u maju 2018. godine, zloupotrebljavajući pečat OIK-a, a bez zakazivanja sjednice OIK-a i obavještavanja sekretara Komisije i članova iz redova opozicije, ovjerila lažni izvještaj o popuni odborničkog mjesta", navodi se u saopštenju SDP Cetinje.

U saopštenju se dodaje da zbog javnosti napominju da se OIK nije sastajala duže vrijeme, niti izvršavala verifikacija mandata novih opozicionih odbornika uz obrazloženje skupštinske službe da za to nema mandat.

"Ali je predsjednica OIK sada kada je došla u pitanje skupštinska većina DPS-a hitno postupilapo nalogu partijskih šefova iz Podgorice i grubo pogazila zakon i sve druge propise zloupotrebljavajući pečat OIK.Ova brutalna nezakonitost traži hitnu reakciju nadlešnih tužilačkih organa, zbog čega će naši odbornici sa kolegama iz opozicije podnjeti krivične prijave u najkraćem mogućem roku", zaključuje se u saopštenju SDP Cetnje.

Bonus video: