SDP DPS-u: Izvukli ste se zbog ratnih grjehova, ali nećete od korupcije

“SDP je glasala za nepovjerenje ovoj Vladi pa neće biti da je SDP-u stalo do pozicija. Da jeste glasala bi za a ne protiv Vlade,” navodi se u saopštenju Medijskog pula SDP-a
0 komentar(a)
SDP Kongres, Ranko Krivokapić, Ivan Brajović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
SDP Kongres, Ranko Krivokapić, Ivan Brajović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.02.2016. 15:53h

Pozicija šefa Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića nije problem za postizanje dogovora, već nespremnost DPS-a da se omogući efektivna kontrola izbornih zloupotreba od strane DPS-a koje su pomenute u Izvještaju Evropske komisije kroz aferu Snimak, kupovinu ličnih karata i još mnogo toga, poručuju iz SDP-a.

U partiji smatraju da je DPS neistine izrečene od strane njihovog predsjednika Mila Đukanovića nakon jučerašnjeg sastanka morao ekspresno da ispravlja Milutin Simović u direktnom uključenju u Dnevnik RTCG-a, koja su nazvali partijskim. Simović je juče najavio da će veoma brzo inicirati glasanje o povjerenju Krivokapiću.

“Obmana da je Ranko Krivokapić i njegova pozicija navodni problem dogovora, trajala je kao i mnoge DPS 'istine' – veoma kratko ili minut, dva”, stoji u saopštenju.

“Zato je za DPS neprihvatljiva kontrola Agencije za nacionalnu bezbjednost, departizacija Javnog servisa, kontrola lokalnih samouprava kao baznih stanica zloupotreba, kontrola javnih preduzeća, zakonsko uređivanje medijske scene kontaminirane uvozom DPS pink tabloida, koji po izvještaju EK, sprovode 'prljavu kampanju'i još puno toga”.

Zbog svega toga je, smatraju u SDP-u, DPS srušio parlamentarni dijalog. Dodaju da je Đukanović od početka bio protiv prisustva EU i da želi da ostane na politici “zavadi pa vladaj pendrecima”.

“SDP je glasala za nepovjerenje ovoj Vladi pa neće biti da je SDP-u stalo do pozicija. Da jeste glasala bi za a ne protiv Vlade,” navodi se u saopštenju Medijskog pula SDP-a.

Partija Ranka Krivokapića je nazvala Simovića “samo stručnjakom za poljoprivredu, mljekare i prijateljem pljevaljskih 'dobrih momaka'”.

“SDP je kao partija slobodnih ljudi bila u opoziciji ratnohuškačkom DPS-u 90-ih pa može i sada ovom DPS-u koji je, u međuvremenu, od perjanice rata i etničkih čišćenja evoluirao u partiju čiji opštinski odbori prerastaju u organizovane kriminalne grupe,” navodi se u saopštenju SDP-a.

Ističe se da su do sada na meti bili opštinski odbori i predsjednik Političkog savjeta Svetozar Marović, te da će Specijalno tužilaštvo brzo dati odgovor da li će se i drugi naći pod istragom.

U partiji smatraju da iz tog razloga vrh DPS-a opstruira rad specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Međutim, iz SDP-a poručuju DPS-u da mogu opstruirati i odlagati suočavanje sa pravdom ali da ne mogu pobjeći.

“Ako su se zbog ratnih grjehova nekako i izvukli od korupcionaško-kriminalnih teško da će moći”, zaključuje se u saopštenju, naglašavajući da ih u tome neće spasiti ni izborne prevare ni pokrivanje državom i zastavom “koje su rušili i ružili dok im nijesu postali isplativ biznis”.

Bonus video: