SDP Kotor: DPS ne želi da se suoči sa krizom koja se produbljuje

SDP još jednom podsjeća da njihov predlog, u cilju obezbjeđivanja pravno - političkih garancija za sporazum o vlasti izbornog povjerenja, podrazumijeva da dogovor političkih subjekata obuhvati i pitanje izbornih funkcija u opštini Kotor
3 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.03.2016. 12:13h

DPS još uvijek ne želi da se suoči sa krizom koja se produbljuje i odbija da da adekvatan politički odgovor u skladu sa demokratskim potrebama građana u ovom trenutku saopšteno je iz kotorskog SDP-a.

"SDP Kotor obratio se sa više inicijativa u cilju ostvarivanja životnih interesa građana kao preduslova za slobodne i poštene izbora u našem gradu. DPS još uvijek ne želi da se suoči sa krizom koja se produbljuje i odbija da da adekvatan politički odgovor u skladu sa demokratskim potrebama građana u ovom trenutku. U tim uslovima SDP ne želi da raspravlja o Izvještaju o radu predsjednika opštine Kotor dok se inicijativa o vlasti izbornog povjerenja ozbiljno ne razmotri. Stabilnost i fer izbori moraju biti prioritet za sve koji ne žele lov u mutnom i ne strahuju od slobodne volje građana", navodi se u saopštenju.

SDP još jednom podsjeća da njihov predlog, u cilju obezbjeđivanja pravno - političkih garancija za sporazum o vlasti izbornog povjerenja, podrazumijeva da dogovor političkih subjekata obuhvati i pitanje izbornih funkcija u opštini Kotor.

"SDP ovakvim stavom iskazuje punu principijelnost i pokazuje da ne želi više vlasti ili vlast po svaku cijenu pa i po cijenu kupovine poslanika i ministara, na čemu danas počiva vlast DPS na državnom nivou", kazali su iz kotorskog SDP-a.

Bonus video: